Fenomenet Anders Högström

Strax före jul avslöjade Rickard Aschberg att en hemlig nazistisk gruppering låg bakom stölden av skylten som sitter ovanför ingången till koncentrationslägret i Auschwitz. Denna hemliga gruppering hade tagit kontakt med Aftonbladet för att berätta om alla hemliga planer som bland annat gick ut på att döda Fredrik Reinfeldt. Man skulle öppna eld med skjutvapen inne i riksdagshuset.

Nazistgruppering en lögn
Som alla borde förstå är hela historien orimlig och ett ypperligt bevis på att det inte finns någon som helst kvalitetskontroll på Aftonbladet. Om det nu vore en nationalsocialistisk organisation som verkligen planerat att döda Reinfeldt skulle de väl knappast avslöja detta till Aftonbladet innan det skett. Dessa uppenbara orimligheter gjorde att andra medier inte följde Aschbergs exempel trots att här fanns en chans att smutskasta ”nazister”. Samma historia som Aftonbladet publicerade hade tidningen Expressen fått erbjudande att först publicera för en nätt summa pengar, de avböjde dock. I den nationella rörelsen spreds snabbt att det antingen är någon galning som ställt upp för Aftonbladet med sina lögner eller att Aftonbladet bara hittat på allting. Då dyker Anders Högström upp. Han säger att han bara fått en förfrågan om att agera mellanhand i skyltstölden men avböjt och nu hjälper polisen. Han hävdar fortfarande att det finns en hemlig jättefarlig nazistorganisation som han av någon anledning har kontakt med. Detta för att han har kvar kontakter från sitt tidigare liv.

Givetvis skyldig
Allting tyder på att Anders Högström planerat hela stölden. Han har givetvis lovat guld och gröna skogar till de polska gästarbetarna som han lurat in i stölden. Antagligen har han sagt att han har kontakter inom ”naziströrelsen” som är beredd att betala miljoner för skylten. När polisen sedan började komma Anders på spåren avslöjade han allt han visste, men exkluderade självklart sig själv. Påhittet med den hemliga nazistorganisationen var bara ett villospår som även passade Aftonbladets agenda.

Posör
Anders Högström har aldrig varit nationalsocialist, han har aldrig varit ideologisk överhuvudtaget . I en intervju till bögtidningen QX svarar han på frågan hur han drogs in i den ”rasistiska miljön”: Vad ska man säga? Kraftfulla intryck och teater har alltid fascinerat mig. Det säger en del om vad som var mest intressant för Anders. Uniformer, fanor, brunskjortor och koppel. Ideologin var egentligen inte alls intressant. Anders Högström är ett typiskt exempel på en posör, han vill synas och höras och få så mycket uppmärksamhet som möjligt.

Tjuv
Hela Anders karriär är kantad av omoraliska brott. Efter “nazismen” gick Anders Högström med i Exit Motala och var under en tid ordförande i föreningen. För Exit Motalas räkning köpte han in ett gym till ett värde av 25 000 kronor samt en roddbåt för 39 000 kronor. Roddbåten tog han sedan över själv och gymmet med tillhörande datorer och annan utrustning försvann. Lokalen brann lämpligt nog ned 2004 och delar av bokföringen försvann därmed. 2007 åtalades Anders Högström för häleri sedan han försökt sälja stöldgods och polisen hittat stulna antikviteter i hans bostad. I augusti 2007 dömdes Högström för dopingbrott och i början av 2008 åtalades han för nya stölder i Småland. Han har även utfört en rad renoveringar på sin villa, där han struntat i att betala de inblandade företagen.
En källa som gett uppgifter till Nationellt Motstånd berättar även att Anders har personrånat sin vän Lars Wahlström. I ett besök i dennes lägenhet stal han en rad smycken ur ett kassaskåp. Idag är Wahlström god man åt Högström. Vilket betyder att Wahlström sköter hela Högströms privatekonomi. Ett förfarande man brukar ta till om personen har såpass grava psykiska svårigheter eller missbruksproblem att han/hon inte kan ta hand om sig själv. Ett slags omyndigförklarande.

Homosexuella kopplingar
Vår källa har även uppgett att Anders är bisexuell och att han även var detta under sin tid som så kallad ”nazist”. Detta kan förklara varför han och hans Exit kollega Kent Lindahl skanderade ”The only solution, a gay revolution” på QX gaygala 2001. Vidare gjorde den homosexuelle Expo journalisten Mikael Ekman ett försök att infiltrera NSF när Högström var deras partiledare även han då en Karlskronayngling. En teori är att Ekman kände till Högströms ”hemlighet” och på så vis kunde EXPO/Exit förmå honom att hoppa av med hot om att annars bli avslöjad. Idag är Mikael Ekman förutom sina uppdrag på EXPO även anställd på Robert Aschbergs företag, Strix television, och där bland annat redaktör för TV-programmet Adaktusson. Robert Aschbergs medianätverk inhyser många som endast har som merit att de kämpat mot den nationella rörelsen och som anställda under honom fortsätter de sin kamp nu organiserade under sin sionistiske chef. Roberts bror, ovan nämnda Rikard, ingår förstås i samma destruktiva nätverk och kommer fortsätta hitta på hårresande historier om terroristiska nazister. I det långa loppet kanske det påverkar opinionen och lagstiftare. Skälet till att propagandalögnen denna gång kom fram var att Rikard valde en litet väl klantig huvudperson.

Nationellt Motstånd kommer att fortsätta gräva i detta obskyra nätverk för att försöka finna ut omfattningen av detta och vilka fler personer som ingår.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments