”Feministpastor” ger fingret till homofobi – påstår sig ha stöd i Bibeln

INRIKES. En feministisk pastor som är verksam i en kyrka i Göteborg är väldigt frispråkig gällande bland annat HBTQ-frågor på sin privata Instagram. Vidare så utnyttjar hon sin titel genom att påstå att hennes egna värderingar stämmer överens med Bibelns.

”Feministpastorn” Esther Kazen ger fingret åt ”homofobi” på Instagram.

Den 27-åriga pastorn Esther Kazen är verksam i en kyrka i Västra Frölunda i Göteborg. På bara några månaders tid har hon fått nästintill 4 000 följare på sin Instagram där hon kallar sig ”Feministpastorn”. Hennes inlägg handlar främst om feminism och jämställdhet, HBTQ-frågor, sex, politik och kärlek med utgångspunkt från sin tro. Hon är även väldigt frispråkig rörande sin egen samt andra kvinnors menstruation.

På en bild pekar hon finger tillsammans med texten:

”Så här kommer ett finger till all homofobi, rasism och sexism. Till politiker som använder sin makt till att förtrycka och sprida hat, till människor som demonstrerar för att neka andra människor rätten till sådant som de själva ser som självklart, till alla som skadar människor ”i Guds namn”, till alla som försöker bestämma över vad livmoderbärare får göra, arbeta med och ha på sig.”

— Även Bibeln ger fingret till homofobi, rasism, sexism och annat förtryck. Gud kan vara väldigt arg, hävdar hon.

Däremot utger Bibeln en annan syn på homosexualitet än vad Kazen påstår:

”Du får inte ligga med en man som man ligger med en kvinna; det är något avskyvärt.”
(3 Mos. 18:22)

”Om en man ligger hos en annan man såsom man ligger hos en kvinna, så göra de båda en styggelse; de skola straffas med döden, blodskuld låder vid dem.”
(3 Mos. 20:13)

”Därför utlämnade Gud dem till skamliga lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det onaturliga. På samma sätt övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män bedrev otukt med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.”
(Rom 1:26–27)

På sin Instagram får hon väldigt blandade reaktioner på sina inlägg, men hon själv uppfattar att de flesta ändå är positiva till hennes utspel.

— Jag tror många längtar efter att höra detta i kyrkan. Inom alla religioner är det så att de som säger nej, de konservativa hörs mycket. Det är den bilden många har av kyrkan. Men många är progressiva, sätter människovärdet först och tycker att alla ska få plats, säger hon och fortsätter:

— Det är egentligen ingenting nytt inom religionen att jobba för jämställdhet. Det var där allting började, i människans okränkbara värde. Gud hatar förtryck. Gud är väldigt arg ibland, och det skrämmer en del, men jag tycker det är befriande.

Alla verkar dock inte vara jätte imponerade. När hon publicerade bilden där hon ger fingret åt ”förtrycken” skrev en person: ”Får verkligen en präst bete sig så?”, varpå Feministpastorn svarade: ”Det får hon”.

Källor:
Feministpastorn Esther ger fingret till homofobi
Vad säger Bibeln om homosexualitet?

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments