Feministkomikern Martin Soneby hotar nationalsocialistisk ungdom

INRIKES. Den feministiske komikern Martin Soneby hävdar i ett twitterinlägg att han hotat en ung nationalsocialist.

I ett inlägg på Twitter skriver den feministiske komikern Martin Soneby, som i sin karriär fått draghjälp av exempelvis Magnus Betnér, att han hotat en ung nationalsocialist som han publicerar en bild på.

I tweeten skriver han att den unge mannen, som fredligt visar sina åsikter genom att klä sig i en t-shirt med Tyrrunan och ha på sig ett halsband med en torshammare, ”fick åka vidare med en varning” på grund av sin ringa ålder.

Exakt vad Soneby menar med ”oss” är i sammanhanget oklart, men det skulle kunna syfta på att han tror att nationalsocialister vill mörda antingen feminister eller förmodade borgare boende på Alströmergatan på Kungsholmen i Stockholm.

I ett svar till en kritiker skriver Soneby att det är ”helt okej” att denne ”känner sig beklämd” över att nationalsocialister som visar sina åsikter offentligt ”riskerar att få käken avslagen”. Huruvida avslagen käke var något Soneby hotade den unge patrioten med är än så länge oklart.

Användaren Jonas Persson, som uppger att han skriver för Nya Tider, menar att inläggen förmodligen utgör ett lagbrott.

Huruvida rättsliga åtgärder kan vidtas mot komikern får tiden utvisa.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
KlausWäringGrimVeraPer Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigrid
Medlem

Jag gissar att han bara satt tyst och smygfotade, och det är väl iofs ännu töntigare att låtsas att man har hotat någon.

Tobias Lindberg
Redaktör

Det skulle vara rätt kul om Näste 1 skulle stå och dela flygblad runt om vid Fridhemsplan rätt snart. Soneby bor ju bara ett kvarter ifrån. Då får man se om han har ”Ballar av stål” som programmet han var med i för många år sedan hette.

Sigrid
Medlem

Han är utomlands just nu, så då passar han på att hetsa 😂
Stockholm kommer garanterat få se tyrrunan många fler gånger.

Lingonet
Medlem

Jag gillar inte hans åsikter, och enligt hans eget rättsmedvetande gör jag rätt om jag slår av honom käken när jag ser honom.
Han kanske kommer undan med en varning om han börjar gråta.

Per
Medlem

Tror att detta bara är ett utfall av att han, sin vana trogen, snortat lite för mycket av någon mer eller mindre olaglig substans.

Vera
Medlem

KOMIKER OCH CLOWNER – vad allt har ändrat sig. De skall ju vara roliga, vänliga – det var de förr innan mångfaldsidiotin tog över. Konstig inställning de har att beskylla oss nationalsocialister för hat – när de helt frångår SIN uppgift att roa och INTE hota?? Nå, vi har humor utan hot – men den får vi inte sprida för HMF lagen där går vår begränsning, medan komiker och clowner får yttrandefrihet MED hot( bland annat att örfila upp mig) — lika inför lagen – hm. Men hetsar de mot våra ungdomar så hoppas jag att dessa ”komiker,clowner” går bet… Läs mer »

Grim
Medlem

Det bästa är väl att bara håna honom på nätet för den pajas han är. Skulle någon söka upp honom, om än bara för att sätta ett klistermärke på hans dörr, så får han exakt som han vill och kan boosta sin karriär genom att snyfta i tidningar och morgonsoffor.

Tobias Lindberg
Redaktör

Precis och därför är det ju perfekt att bara dela flygblad och sådant där vid Fridhemsplan.

Wäring
Medlem

Nämen, se så valpen gläfser! Bjäbba på Twitter som det anstår en äkta betahane. Typer som Soneby och Betnér utstrålar verkligen undergivenhet, de är aldrig sena att signalera lojalitet till systemet och ofta på sätt och med ordval som är brukligt för en ”komiker”, eller kändis i största allmänhet, av idag.

Klaus
Medlem

Det är Auschwitz-syndrom, kalergi-sjukdom och idioti hos vänsterpacket.