Feministisk professor vill göra om vetenskapen i grunden – anser västerländsk kunskap vara ”rasistisk”

USA. En feministisk professor vid University of California-Davis har lovat motsätta sig de stående normerna inom vetenskapen genom att skriva om fakta ur ett feministiskt perspektiv.

Professor Sara Giordano vill nu göra om den västerländska vetenskapen i grunden.

Professor Sara Giordano vid University of California-Davis ha i en ny esse diskuterat behovet om att skriva om fakta ur ett feministiskt perspektiv. Hon anser nämligen att traditionell vetenskap bygger på ett ”radikal och kolonialistisk styrkeförhållande” och anser att ”produktionen av kunskap” bör ersättas genom att man närmar sig vetenskapen på ett ”antivetenskapligt, antirasistiskt och feministisk” sätt.

Problemet ligger enligt Giordano i att vetenskapen blivit en ”kunskapsauktoritet på grund av att dess fundamentala principer skapats under kolonialismen och slaveriet” och att vetenskap till sin natur är ”rasistiskt och håller vid liv kolonialistiska principer”. Som ett exempel lyfter Giordano fram att vetenskapen ser en skillnad på människor och icke-människor.

Giordano anser dock att detta ”problem” kan lösas genom att man möter vetenskapen ur ett feministiskt perspektiv, något hon gör sitt bästa för att försöka motivera:

Jag använder kritik (som i feministisk) för att signalera omskrivningen av vetenskap genom bruket av den här typen av kunnande. Jag erbjuder detta som ett ”nederlag”, som ett avvisande av Vetenskap med stort V, kanske till och med en anti-vetenskap, en villig vägran, kanske det kätterska vägval vi behöver för att störta vetenskapens den epistemiska auktoritet (med andra ord, antagandet att vetenskap = sanning).

Källa:
Feminist prof says ’traditional science’ is rooted in racism

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenKarlFredrikaChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Ännu en idiot i raden av stolpskott. Ännu en som gör sitt yttersta för att rasera vad den vita rasen byggt upp genom tusentals år. Den vita rasen har under de senaste tusen åren följt en stadig utvecklingskurva mot bättre kvalitet. Andra raser ser denna utveckling med avund och när de inte uppnår samma uppgång i utvecklingen blir förstörandet av vår ras deras stora mål. Det verkar som om någon av dessa raser har utvecklat ett parasiterande beteende för att hänga med men har upptäckt att man inte kan ta makten över kroppen utan att förstöra ”världjuret”, vilket de nu… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

En framgångsrik parasit blir man inte av att Soros betalat för en enkel resa från djungeln till EU.

Världens mest framgångsrika parasiter har hållit på i tusentals år och upphöjt parasitismen till religion.

Fredrika
Medlem

Sara kommer att stöta på mycket motstånd i den akademiska världen, främst bland dem som fortfarande tror på den fria akademiska bildningstanken. Egentligen ser jag inte att det skulle spela så stor roll om Sara fick igenom sina förslag. Den akademiska världen är sedan länge helt styrd av judisk-sionistiska intressen som har givit oss en djupt dysfunktionell ”vetenskap” fullkomligt genomsyrad av bedrägerier. Den viktiga applicerade vetenskapen kan skötas av privata företag, helst utan att söka patent på tekniska lösningar hos de statligt och politiskt kontrollerade patentverken som samarbetar med global elitmakt och universiteten. Icke applicerad vetenskap sköts bättre av amatörer,… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Jag undrar varför kvinnor som hatar män väljer att klä sig och försöka se ut som män.

Rokviken
Medlem

De försöker ta över mannens roll. En slags kameleont men missanpassad.