Feministisk ”konstnär” bjöd på ”menskakor” i park

STOCKHOLM. Den feministiska konstnären Cajsa Söderman har hållit en tillställning vid Årstaviken i Stockholm under vilken hon delade ut så kallade menskakor.

Vid Årstaviken i Stockholm har den feministiska konstnären Cajsa Söderman hållit en tillställning där det serverades gratis kakor med hallonsylt under namnet menskakor. På en skylt bakom kakorna fanns följande text: ”För att fira Marits första mens bakade hennes föräldrar hallongrottor”.

Serveringen väckte dock föga positiv uppmärksamhet vilket Söderman förklarar med rädsla för det okända. I en intervju med nättidningen Allt om Stockholm säger hon:

— Många verkade tycka att det var obehagligt att ta om de inte visste vad som var i kakorna. Vissa stoppade sina partners från att äta. […] Folk blir osäkra när det kommer till konstinstallationer, de tror att det kan vara vad som helst (vilket det i och för sig kan också). Men det är ändå intressant hur en hallongrotta kan uppfattas så olika beroende på hur den presenteras. Den som åt flest kakor var en 8-9-åring. Han tog jättemånga.

På frågan om hon kommer fortsätta med sin ”menskonst” svarar hon:

— Nej, men lite liknande grejer. Jag vill göra folk glada och gillar när de blir överraskade. Men jag blir förvånad när folk tycker att min konst är stötande.

Källa:
Bjöd på menskakor i parken: ”Liten kille åt jättemånga”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments