Fem skadade i macheteattack nära synagoga i New York

UTRIKES. Fem personer har förts till sjukhus efter att ha angripits av en machetebeväpnad man under firandet av den judiska högtiden Chanukka i området Monsey i utkanterna av New York i USA. En misstänkt gärningsman har gripits och händelsen utreds som ett hatbrott.

Dådet skedde i området Monsey i Rockland County i delstaten New York, som är känt som ett centrum för ortodoxa judar.

Enligt lokala medier tog sig gärningsmannen strax före klockan 22 på lördagskvällen (04 på söndagsmorgonen svensk tid) in i en rabbins hem, där firandet av den judiska högtiden Chanukka pågick.

Gärningsmannen, enligt vittnesuppgifter en afroamerikansk man, ska ha tagit fram en machete ur en väska och börjat hugga ner människor i lokalen. Fem personer skadades och fördes till sjukhus.

Hur allvarliga skador dessa har fått är ännu inte känt, men enligt nyhetsbyrån Reuters beskrivs två av av dem som allvarligt skadade. En av de angripna ska ha huggits sex gånger av gärningsmannen.

Enligt CBS jagade gärningspersonen flera personer som flydde ut ur huset. Efter attacken flydde han själv i en bil. Strax efter midnatt lokal tid meddelade polisen att en misstänkt person hade gripits.

New Yorks guvernör Andrew Cuomo säger i ett officiellt uttalande att han är förfärad över dådet, som han kallar ”en avskyvärd och feg handling” och ”inhemsk terrorism”. Han har gett delstatspolisens enhet mot hatbrott i uppdrag att bistå den lokala polisen i utredningen av händelsen.

Chanukkafirandet ägde rum i en rabbins privata hem i närheten av en synagoga i Monsey. Sedan en tid pågår det konflikter mellan den stora gruppen ortodoxa judar och andra grupper i området, vilket har lett till flera uppmärksammade våldsdåd.

En orsak till konflikten är att judarna har anklagats för att överexploatera bostadsmarknaden och överutnyttja välfärdssystemen, och det lokala republikanska partiet lanserade nyligen en kampanjvideo där de ortodoxa judarna och det demokratiska partiet anklagas för att försöka ”ta över” Rockland County.

Källor:
Macheteattack i New York – flera skadade
Rockland County GOP leader vows to re-air ‘anti-Semitic’ attack ad

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Emil ShoahsteinRokvikenFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det är för att det är judar som anfallits detta är världsnyheter förstås. Afrikaner utför kniv och macheteattacker varenda dag, mot andra afrikaner och mot européer, men då är det sällan en nyhet värd att uppmärksamma för då är de svartas våld ett berättigat försvarsvåld på de vita förtryckarna, och om det sker mot andra svarta beror det på att de är fattiga och bor i utanförskapsområden som de vita förtryckarna skapat. Men när judar blir lidande, då är det ”fegt” ”avskyvärt” och ”antisemitiskt”. Ändå var slavindustrin en judisk industri. Det var de som importerade slavarna till Amerika. Ingen får… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Den insiktsfulle negerslaven fick väl nog och gav igen.

Emil Shoahstein
Medlem

Baserad neger!