Fem års fängelse för främling som sexuellt trakasserade flickor på nätet

SVERIGE. En rasfrämling har dömts för omfattande trakasserier mot flickor och unga kvinnor på nätet. Främlingen låtsades på nätet vara en etniskt svensk man och försökte lura och hota till sig bilder från unga kvinnor.

pedofil

Simon Sanu Öst, 24, döms nu till fem års fängelse. Avpixlat sammanfattar domen så här:

En 24-åring hemmahörande i Stockholm dömdes idag till fem års fängelse för övergrepp på totalt 57 flickor via nätet. Han fälls för ett ofredande, sex fall av sexuellt utnyttjande av barn och 110 fall av utnyttjande av barn för sexuell posering – varav 82 anses grova. Vidare döms han även för fem fall av sexuellt ofredande och tolv fall av barnpornografibrott.

Offren var unga kvinnor och flickor, den yngsta ska bara ha varit 11 år och de äldsta offret var 17 år. Då flickornas identiteter är sekretesskyddade går det inte att se om  det fanns något etniskt mönster i valet av brottsoffer från förövarens sida.

Nätverket Stoppa Pedofilerna som lagt upp domen och gått igenom den skriver i alla fall att Simon Sanu Öst, som själv inte är etniskt svensk, kapade en ung svensk mans identitet på nätet och använde den falska identiteten när han begick flera av sina brott. I domen står följande att läsa:

I de fall Simon Öst använt sig av Linus Malmborgs identitet har han antingen uppgett att han är 17-18 år och bor i Höllviken/Uppsala eller anpassat sin ålder och bostadsort till flickornas. Initialt har chattarna haft en trevlig ton, men i flertalet fall har Simon Öst efter ett kortare tag övergått till att vilja tala om sex med flickorna och bett dem om mer eller mindre avklädda bilder. I de fall flickorna inte velat skicka bilder eller dragit sig undan har Simon Öst blivit irriterad och antingen ”spammat” dem, dvs. skickat ett stort antal meddelanden med samma innehåll, eller övergått till att hota flickorna. I de allra flesta av fallen har målsägandena varit i villfarelse om Simon Östs verkliga identitet. Flera av flickorna har berättat att de inte hade skickat några bilder om de hade fått reda på att de inte chattade med Linus Malmborg. Flera av flickorna har också gett uttryck för att de trodde att de hade en relation till Linus Malmborg och var rädda för att ”förlora” honom om de inte skickade bilder.

Avslutningsvis skriver Nätverket Stoppa Pedofilerna att Östs advokat fick hela en miljon kronor i ersättning för att försvara sin klient och sammanlagt uppskattas rättegången ha kostat det svenska samhället hela fem miljoner kronor.

Källa:
Simon Sanu Öst – killen som hotade över 50 minderåriga tjejer att lämna över bilder och dömdes för barnporr

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments