Fd NY Times-redaktören Andrew Rosenthal tar över Bulletin efter offensiv värvningskampanj

INRIKES. Bulletin har rekryterat halvjuden och Andrew Rosenthal som ny chefredaktör. Rosenthal arbetade till 2018 som redaktör på New York Times och värvades efter en offensiv kampanj där Bulletin hävdades vara ”en av de mest framgångsrika tidningslanseringarna i modern svensk historia”.

Andrew Rosenthal. Foto: Twitter.

Det publicistiska fiaskot Bulletin, som med buller och bång lanserades som Sveriges motsvarighet till New York Times och Le Monde men som snabbt kraschade likt en pannkaka, har lyckats rekrytera en ny chefredaktör.

Det är halvjuden Andrew Rosenthal med ett förflutet på New York Times som tidningen nu lyckats knyta till sig. Det hela ska ha föregåtts av en offensiv värvningskampanj där man för att locka till sig en ny chefredaktör från New York Times inte dragit sig för att påstå att Bulletin är ”en av de mest framgångsrika tidningslanseringarna i modern svensk historia”, skriver Expressen.

Den amerikanska rekryteringsfirman ECA Partners, som drivs av Bulletins styrelseordförande Atta Tarki, har ”anlitats för att aktivt rekrytera en ställföreträdande chefredaktör”. Den före detta redaktionella chefen för New York Times Global som fram till förra året var chefredaktör för Huffington Post, Lydia Polgreen, har skrivit på Twitter att ”varenda före detta NYT-redaktör blev spammade om det här jobbet på LinkedIn såvitt jag vet”.

Rosenthal, 65 år, pensionerades 2018 efter att ha varit redaktör för New York Times ledarsida. Han tar över som chefredaktör för Bulletin under tre månader. Ny operativ redaktionschef är Pelle Zackrisson, tidigare nyhetschef på Nyheter Idag, och ny ansvarig utgivare blir Per Gudmundson.

Det kan nämnas att Rosenthal även är medlem i den globalistiska lobbygruppen Council on Foreign Relations och att Bulletin ska ha samarbetat med den internationella medieorganisationen Project Syndicate, som bland annat haft miljardärjuden George Soros och Microsoftgrundaren och globalisten Bill Gates som återkommande skribenter.

Bulletin startades av Tino Sanandaji, Pontus Tholin, Thomas Gür och judinnan Paulina Neuding och lanserades som ett liberalkonservativt alternativ ”med fokus på kvalitetsjournalistik och rekrytering av stjärnskribenter”.

Tidningen brottades sedan starten med konflikter mellan redaktionen och ägarna och kom snabbt att förknippas med redaktionellt kaos där chefredaktören Paulina Neuding efter mindre än två månader slutade och gräl mellan den nye chefredaktören Ivar Arpi och ägaren Tino Sanandaji öppet förekom i medierna. Det hela kulminerade kort därefter när Ivar Arpi, kulturchefen och transan Fredrik Ekelund/Marisol M, tidningens politiska chef Alice Teodorescu Måwe och ledarskribenten Susanna Birgersson meddelade att de sade upp sig.

En viss Omid Smith, ”dataansvarig” på Bulletin och som tidigare figurerat på Twitter, där vissa har framkastat att han kan vara Tino Sanandajis alter ego, har kommenterat den nya rekryteringen av Andrew Rosenthal: ”Klockren rekrytering av ledningsgruppen”.

Enligt Sanandaji kommer den nya inriktningen vara ”Frihetlig Konservativ” medan Rosenthal själv att döma av ett flertal Twitterinlägg är skeptisk till både republikaner och Donald Trump, vilket kanske kan borga för fortsatt spännande dramatik på följetongen Bulletin.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments