FBI klassar konspirationsteorier som terrorhot

TERRORHOT. En FBI-rapport anger att konspirationsteoretiker nu utgör terrorhot mot USA.

Enligt en tidigare hemlig FBI-rapport betraktas så kallade konspirationsteoretiker och deras teorier som potentiella nationella terrorhot mot USA.

Termen ”konspirationsextremist” används också i rapporten.

I en intern bulletin från FBI:s kontor i Phoenix daterad 30 maj i år, beskrivs ”konspirationsdrivna inhemska extremister” som ett växande hot, och anger att den refererade rapporten är den första som pekar ut konspirationsteoretiker som potentiella terrorhot.

Många av de konspirationsteorier som pekas ut som hotfulla och farliga består av teorier vars spridare anser att ingen terror har förekommit.

Det gäller bland annat skolskjutningarna i Columbine och Sandy Hook, där de mest framträdande teorierna gör gällande att ingen terror förekom, utan att händelsen iscensattes av lobbyister, medier och politiska agenter i syfte att förändra landets politik i önskad riktning.

I dessa fall misstänks oftast den amerikanska staten eller judar ligga bakom kampanjerna för att få politiskt stöd att stryka den amerikanska konstitutionens andra tillägg som ger amerikanska medborgare rätt att bära vapen för att kunna försvara sig.

Rockmusikern Ted Nugent pekades ut som antisemit efter att han gått ut med att samtliga organisationer i USA som attackerar konstitutionens andra tillägg, är judar. Men han är även med i den judiska lobbygruppen The Zelman Partisans, en judisk lobbygrupp för bevarandet av rätten att bära vapen.

Trots att Nugent visade den faktiska situationen, betraktas det fortfarande som en konspirationsteori att det det är signifikativt att just judar skulle ha med de vapenfientliga kampanjerna att göra.

Ted Nugent avslöjade att judar vill ändra USA:s konstitution.

Att gå emot de stora nyhetsbolagens rapporteringar om att terror faktiskt förekommit och hävda att ingen har utfört terrordåden anses av FBI i dessa fall vara en grund för misstankar om extremistiskt terrorhot.

Andra konspirationsteorier som FBI nämner är att tro på en påstådd omtalad visselblåsare inom regeringen som kallas QAnon; på att det finns ett ljusskyggt nätverk som utgör en stat inom staten utan publik insyn och som konspirerar mot den sittande presidenten Donald Trump, och pedofilskandalen Pizzagate.

Pizzagate kallas numera oftast Pedogate och går ut på att en stor pedofilring runt tidigare presidentparet Clinton, Barack Obama och andra högt uppsatta demokrater, mediepersonligheter och finansmän – däribland den nu pedofil- och sextraffickingåtalade juden Jeffrey Epstein – har ägnat sig åt omfattande barnporrverksamhet och sextrafficking. Denna konspirationsteori uppkom när Wikileaks 2016 släppte dokument som verkade peka på sådan verksamhet.

En annan farlig konspirationsteori som nämns är teorin att USA – ibland med varianten ”tillsammans med Israel” – håller på att skapa en ”ny världsordning”. Denna politik aviserades av den tidigare presidenten George H.W. Bush i ett långt tal inför kongressen den 11 september 1990 och angav att USA skulle vara ledande för den globala politiken.

FBI har fått kritik för att USA:s antiterrorlagar och att tillämpningen av dem är för otydliga. Under de senaste veckorna har högste FBI-chefen upprepade gånger varnat för terrorhot. Att konspirationsteoretiker numera klassas som terrorhot har han dock inte nämnt.

Vidare har FBI fått kritik från Demokratiska partiet för att inte ange ”vit makt” och ”vita nationalister” som uttalade terrorhot. Den enda skrivningen som finns refererar till ”rasism” som potentiellt terrorhot, vilket enligt FBI även omfattar vit makt-rasister.

Internet och sociala medier har gjort det möjligt för spridare av konspirationsteorier att producera och dela större mängder material via onlineplattformar som en större publik konsumenter snabbt och lätt har åtkomst till

Konspirationsteoriernas inverkan för att utlösa terrorbrott är enligt FBI inget nytt, men problemet har förvärrats i och med den digitala informationsteknikens utbredning. Detta förvärras ytterligare med en ökad polarisering mellan olika politiska läger i USA inför nästa års presidentval.

Källor:
FBI document warns conspiracy theories are a new domestic terrorism threat
Ted Nugent Exposes Jews Attacking Second Amendment & Get’s Labeled “Anti-Semitic” – Becomes Member of Jewish Second Amendment Supporters
George H.W. Bush: Toward a New World Order (Youtube)

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RodaInnateusRokvikenChild-Of-GodKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är början. Förintelseförnekare är snart terrorister.

Child-Of-God
Medlem

dagen är väl redan här när de tar ens barn för att man inte vill utsätta dem för allehanda sociala experiment, vaccinationer, pride-smuts osv.

kan vara läge att skriva ut sig från Djävulens system!

Rokviken
Medlem

Hur gör man då?

Innateus
Gäst
Innateus

En bra början är att be regelbundet till Jesus. Det kanske låter jobbigt, men det är i alla fall inte lika jobbigt som att diska. Så skippa disken och tvätten och alla andra trivialiteter och be lite till Jesus i stället. Sen skickar du ett brev till Stefan Röfvén och förklarar att du inte önskar vara medborgare i Sverige längre, utan fri som djuren i skogen och fåglarna i skyn. Sen beger du dig ut i närmsta skog och springer barfota över de mossbeklädda stenarna, och njuter av din nyvunna frihet, och med lite tur kanske skogsrået gör dig sällskap.… Läs mer »

Child-Of-God
Medlem

ja det är frågan, vet ju inte riktigt vad jag pratar om, men jag misstänker grovt att det här med personnummer är djävulskt från början. eller som ”uppfinnaren” av streckkoden ska ha kommenterat i en intervjy angående att 666 är inbäddad i streckkoderna, så sade han att det spelar lika lite roll som att hans tre namn alla hade sex bokstäver vardera.. IBM har rötter i nazi tyskland förresten. de lät tydligen datorer avgöra vem som skulle hit eller dit. som du kanske förstår är jag inte troende på nånting kallat slump utan snarare som det står i den heliga… Läs mer »

Roda
Medlem

Sanningen är den judiska maktens värsta fiende.