Färöarna ”älskar Israel”

SIONISM. Färöarna vill ha en egen diplomatisk linje med Israel utan Danmarks inblandning.

Färöarna älskar Israel och vill därför hellre följa dess politik än Danmarks.

Färöarna säger ”nej” till Danmarks regerings krav på att hela danska riksgemenskapen ska följa EU:s diplomatiska linje gentemot Israel, rapporterar TT.

Danmarks linje är inte tillräckligt proisraelisk, anser Färöarnas ledning. Färöarna tillhör dessutom inte EU.

Färöarna vill till skillnad från Danmark erkänna Jerusalem som Israels huvudstad och öppna en egen beskickning i staden.

— Vi har begärt pengar så att vi kan öppna i september eller oktober 2020, säger den färöiska utrikesministern Jenis av Rana till tidningen Politiken, och tillägger att Färöarna ”älskar Israel”.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen har velat gå de självstyrande områdena i riksgemenskapen till mötes och ge dem större politiska friheter.

Dock sade hon vid sitt besök på Färöarna nyligen till färöiska tidningen KVF att hela riksgemenskapen ska följa den europeiska Israellinjen. Enligt Danmark och EU ska alla representationer vara förlagda i Tel Aviv.

Jenis av Rana ser de olika uppfattningarna om förhållandet till Israel som ett prov på hur fria tyglar Färöarna egentligen har till Danmark.

Källa:
Färöarna sätter sig på tvären om Israel

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
UlfrikVeraSverkerRokvikenKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Färingarna är alldeles från vettet. De har gemensam med judar (kosher) att döda djur utan bedövning. Är det det de älskar? De driver grindevalar in en vik och stickar ned dem framför åskådare.
Videon är från 2011 men den är fortfarande aktuell.
https://youtu.be/oClVGdyEYqg

Rokviken
Medlem

Tack för att du delar videon från Färöarna. Kosherdöd och dess slakt är vidrigt. Det framgår inte varför man driver jakt i filmen på detta sätt. Av religiösa skäl? Något som Janis av Rana står bakom? Undrar om Färöarna inte sitter på en naturresurs som är åtråvärd för oljeindustrin. Statsminister verkar vara en sionist och tro sig tala för hela folket utan att veta eller? Lite mer intressant information om denne man på wikipedia: ”Jenis av Rana och Miðflokkurin främjar ett traditionellt, kristet syn på moralska och etiska frågor. Han är känd för att vara kraftig motståndare till självbestämd abort… Läs mer »

Ulfrik
Medlem

Det är en jaktform man har bedrivit sedan vi (skandinaver) kom dit, dvs det är en tradition. Somliga av er är uppenbarligen mycket okunniga.

Rokviken
Medlem

Ulfrik, tack för upplysningen. Jag erkänner min okunnighet.
Kan du dela en länk om detta?

Sverker
Medlem

Mer info behövs om hur manipulationen gått till så att alla möjliga och omöjliga människor plötsligt älskar judar! En viktig pusselbit är t.ex kristna sionister, som Swegot sände program om igår! Juden verkar kontinuerligt och i bakgrunden med sin hjärntvätt så att det slår rot till slut i den naiva godtrogna människan. Förstår vi bara tekniken i detalj, så går det att stoppa mycket snabbare än vad dom lyckas med att skaffa nya nyttiga idioter.

Vera
Medlem

Vad klagar Ni över? Då vet vi vart de skall skickas, inga landområden att ockupera heller , lite kyligare men de kan gott svalna i sina segerrus.