Färdtjänsten lämnade rullstolsburen man hjälplös utomhus – hade bara kontanter

INRIKES. En rullstolsburen man hittades på söndagsnatten ensam på gatan mitt i Ekshärad. Där hade färdtjänsten lämnat honom fyra timmar tidigare, med motiveringen att han bara hade kontanter att betala med. 

En privatperson hittade en ensam, rullstolsburen och ”halvt livlös” man i centrala Ekshärad på söndagsnatten. Mannen var kraftigt myggbiten och privatpersonen erbjöd honom skjuts hem i sin egen bil.

Fyra timmar tidigare hade den rullstolsburne mannen åkt färdtjänst in till affären. Då bortsåg chauffören från att mannen inte hade betalkort.

Men när mannen hade handlat och skulle åka hem igen vägrade chauffören (en annan förare) att köra honom då han bara hade kontanter att betala med. Istället lämnades mannen ensam på gatan utan erbjudande om hjälp.

Den omtänksamme privatpersonen skrev senare i ett Facebookmeddelande till Hagfors kommun om händelsen och hur färdtjänstbolaget agerat.

Anders Wahlén, servicetrafikschef vid Värmlandstrafiken, beklagar det som drabbat mannen:

– Det är väldigt olyckligt. Samtidigt måste man kunna betala för sig. I efterhand ser vi att man borde sett till så att kunden kom hem, så kunde vi löst betalningen senare.

Händelsen belyser på ett kusligt sätt vilka följder det kontantlösa samhället kan få för medborgarna.

Källa:
Victor, 20, hittade rullstolsburen man – som övergivits i natten

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
7 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Den-Kristne
Den-Kristne
1 år sedan

Skandal! Och hemtjänstens personal som besöker min 80-åriga mormor är till stor del från länder utanför Europa.

Rokviken
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Den-Kristne

Inkvoterade främlingar som inte kan tala svenska ordentligt. Lönen till stor del betald av staten. Såklart att utförarna vill tjäna pengar. För någon livskvalitet handlar det inte om för våra äldre utan tids effektivitet så att de maximerar sina vinster. Cyniskt men dessvärre sant.

Karl A
Karl A
1 år sedan

En gammal släkting till mig blev verbalt misshandlad av den importerade färdtjänstpersonalen för att han INTE hade kontanta pengar att betala med. Pengarna var naturligtvis tänkta att hamna i den egna fickan utan att ta omvägen via skattemyndigheten.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
1 år sedan

Man måste vara ung och frisk om man ska orka vara gammal och sjuk i Sverige.

Här i regionen har kommunen kontroll av taxibolagen så att avtalen följs. Kontanter och kort tas emot utan problem. Däremot erbjuder sig vissa chaufförer att knappa in koden åt långsamma/synsvaga kunder, vilket är helt oacceptabelt. Efter vinterns dödsfall där en kvinna lämnades av utanför stugan och frös ihjäl, så fungerar det nu med att föraren ser till att man kommer in över tröskeln om man behöver det.

Karl A
Karl A
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Man måste vara ung och frisk om man ska orka vara gammal och sjuk i Sverige.

Så j*vla bra formulerat – jag har själv tänkt i liknande banor många gånger.

Rokviken
Rokviken
1 år sedan
Reply to  Jan Hjelm

Du har alldeles rätt. Det blir allt svårare för en gammal och sjuk människa idag att klara av dessa olika steg för att få vård överhuvudtaget. H-tjänsten här är ett skämt.