Fängslad nationell kämpe fyller år

INSAMLING. Nationalisten Martin Clausen dömdes till tre års fängelse för att ha försvarat sig själv och sina kamrater från en aggressiv vänsterpöbel. Idag fyller han år och därför uppmanar Kamratgruppen till donationer för att hjälpa honom att betala ett drygt skadestånd som följde med domen.

Nordfront har tidigare uppmärksammat Kamratgruppens arbete till förmån för den dömde nationalisten Martin Clausen, som avtjänar ett långt fängelsestraff efter en konfrontation med en grupp vänsterextremister.

På internationella kvinnodagen, den 24 mars, 2014 angreps en liten grupp nationalister av en betydligt större skara vänsterextremister i centrala Malmö. Att det förhåller sig på det sättet är ett faktum som även hovrätten bekräftade i sin dom, men trots detta dömdes Martin Clausen till hela tre års fängelse – för att ha försvarat sig själv och sina kamrater.

Kamratgruppen samlar in pengar till förmån för Clausen, för att hjälpa honom att betala skadeståndet på 400 000 kronor plus ränta.

Idag fyller Clausen år och Kamratgruppen har på Facebook återigen uppmärksammat hans situation:

Kamratgruppen har tidigare velat göra eventuella donatorer uppmärksamma på att man inte ska donera till insamlingen på bekostnad av annat nationellt engagemang. Detta enligt Martin Clausens uttryckliga önskemål.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Karl A says:

  Clausen ska naturligtvis inte betala skadeståndet. 400 000 är en horribel summa att böta, särskilt om man är oskyldig. Bättre då att hålla sig under existensminimum under 10 år tills kronofogden avskrivit ärendet.

  • Karl A says:

   Men naturligtvis ska man bidra till att han får en drägligare tillvaro i fängelset, absolut.

   När han kommer ut efter 2 år skulle jag rekommendera honom att söka socialbidrag och eventuellt flytta till något lågprisland som Grekland eller Ungern och leva gott för pengarna samtidigt som det korrupta systemet får ta springnotan för sitt eget svineri.

 • Klaus says:

  Grattis till födelsedagen
  Domen är typiskt socialdemokratiskt hård för en motståndare i självförsvar mot kommunister, men ännu inte stalinistisk. Då hamnade motståndare i Sibirien för att uppbygga ”arbetareparadisets” infrastruktur, eller de mördades.


 • Lämna ett svar