Information om Fånghjälpen

Fånghjälpen startades av Nordiska motståndsrörelsen redan 2008 som ett sätt för anslutna och sympatisörer att stödja de aktivister som blivit politiska fångar. Det var till exempel Fånghjälpen som kampanjade till stöd för Niklas Frost efter att han av Svea hovrätt blev oskyldigt dömd till fem års fängelse för mordförsök i december 2007.

Den lyckade Frost-kampanjen resulterade i att en advokat kunde anlitas för att skriva en resningsansökan som skickades in 2015 men som absurt nog avslogs av Högsta domstolen under hösten 2016.

Det faktum att Motståndsrörelsen under en period inte hade några frihetsberövade aktivister gjorde att verksamheten var vilande ett tag och sköttes internt. Från och med 2015 återaktiverades Fånghjälpen för att bland annat hantera det juridiska efterspelet till det som hände i Kärrtorp 2013.

Förutom kampen på gatan så blir Nordfronts medarbetare till och från dömda för åsiktsbrott då Sveriges yttrandefrihet är kraftigt begränsad i många viktiga politiska frågor.

Åsiktsförtrycket i Sverige drabbar inte bara Motståndsrörelsen och Nordfront, varför Fånghjälpens ambition är att inte bara stödja Motståndsrörelsens politiska fångar utan även andra nationella och oppositionella som fängslas av systemet.

Rent praktiskt arbetar Fånghjälpen på så sätt att man bland annat håller koll på vilka aktivister som sitter frihetsberövade och ser till att dessa får pengar och annat stöd de kan behöva.

Mer information om Fånghjälpen finns i denna PDF som kan skrivas ut och spridas.

Hjälp till!
Känner du att du vill stötta och hjälpa till men vet inte vad du kan göra? Enkla saker som uppmuntrande brev eller artiklar kan skickas till de som sitter frihetsberövade och gör ofta stor moralisk skillnad för den som sitter fängslad. Brev och skriftliga meddelanden till fängslade aktivister kan skickas via kontaktformuläret här nedan.

Även pengar behövs och alla donationer som sätts in går oavkortat till att hjälpa politiska fångar.

I en tid då oppositionella frihetskämpar kastas i fängelse är kamratskap och solidaritet extra viktigt att visa.

En dag kan det vara du som sitter där. Tänk efter, vilket stöd vill du själv ha då?

Här kan du skicka hälsningar till våra politiska fångar:

Ditt namn (valfritt)

Din epost (valfritt)

Till vem vill du hälsa?

Skriv din hälsning här

Vid frågor rörande Fånghjälpen kontakta Pär Sjögren0768329205 eller fanghjalpen@nordfront.se