Fångar får bättre mat och service än svenska seniorer

DET GLÖMDA SVERIGE. Fängelseinterner blir på många håll bättre behandlade än våra seniorer. Nu ska Ystad spara 24 miljoner kronor. Gamla svenskar drabbas.

Trots att antalet gamla svenskar ökar, minskar kommunernas omsorger om dem. Den dåliga ekonomin som i många kommuner är ett resultat av främlingsinvasionen går på många håll ut över våra äldsta medmänniskor.

Den relativt lilla kommunen Ystad i Skåne ska spara 24 miljoner kronor i höst.

Som en del i sparpaketet föreslås Socialförvaltningen och hemtjänsten dra ned ytterligare på städningen hemma hos hemtjänstens brukare, rapporterar Ystad Allehanda.

Från och med i höst blir det ett städtillfälle var tredje vecka istället för varannan.

De äldre ska heller inte längre få varm mat levererad. Istället är tanken att de ska få kall mat som de själva måste värma om de inte vill äta den kall.

Situationen är betydligt bättre på kvinnoanstalten i Ystad, där kriminalvården ger internerna varm mat både till lunch och till kvällen.

Kvällsposten skriver att fångarna i Ystad idag 2 oktober får nötstek, kokt potatis med sås och grönsaker. Till lunch i morgon blir det lax med potatis och ärtor.

Olika budgetar
Den förklaring som anges till att situationen är olika, är att maten till fångar respektive hederliga seniorer går på olika budgetar. Det är en ofta angiven orsak till sådana skillnader, men Kvällsposten kallar situationen för ”en blodisande orättvisa”.

Nordfront har talat med en 82-årig svensk kvinna boende i en närliggande kommun. Hon är blind, har svårt att röra sig och är helt i händerna på kommunen för att kunna fungera.

Även om maten har blivit sämre på senare tid även i hennes kommun, är det värsta att hon måste sitta instängd så mycket, tycker hon.

— På fängelset har fångarna rätt att få komma ut i friska luften en timme om dagen. Jag får komma ut och andas uteluft en halvtimme i veckan, säger kvinnan till Nordfront.

Källor:
De intagna i Ystad får bättre mat än kommunens äldre
Förslaget: Skrota varm mat till de äldre – ”ökar valfriheten”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

DET HAR VI VETAT I MÅNGA MÅNGA ÅR!!(90 talet)

Fredrika
Medlem

Ja sedan den extrema invandringen från Jugoslavien. Politikerna säger att den samhällspåfrestningen löstes och att det kommer även nuvarande påfrestning att göra.

Men det enda de har gjort var att flytta lidandet från krigsoffer i Jugoslavien till gamla svenskar. Men det lidandet bortser de från och det är sällan massmedier påminner de yngre generationerna om det.

Fredrika
Medlem

Hans Jensevik intervjuades av SwebbTV höromdagen. Han säger att staten och kommunerna har gått in i en återvändsgränd. För den humanitära invandringspolitiken tär så mycket på resurserna. Samtidigt som folken som ska byta ut oss inte genererar intäkter utan bara skapar ett bottenlöst hål som slukar alla resurser som de försöker plocka på sig via klanbeteende. Sedan 90-talet då vi tvingades ta emot enorma mängder invandrare från globalisternas krig mot Jugoslavien har samhället gröpts ur. Redan då började man stjäla från pensionärerna som regeringarna anser vara de mest värdelösa människorna. Men Jensevik säger att det bara är början. Sedan kommer… Läs mer »