Falun firar mångkultursdag istället för nationaldag

NATIONALDAGEN. Enligt kulturmarxistisk nytradition firar Falun nationaldagen med att fira stadens heterogenitet.

Förra året hälsades nya medborgare välkomna till Sverige och Falun i en särskild medborgarskapsceremoni i samband med nationaldagsfirandet vid Falu Gruva. Tillfället var perfekt för att flytta fokus från Sverige och svenskarna, till de länder som genom invandringen berikar Sverige, och vars nationaldag numera definieras av andra nationaliteter. Den som känner sig hugad kan därför bege sig till Falu Gruva för ”allaslikavärde”-firande även i år då nya medborgare hälsas välkomna i medborgarceremonin.

Att välkomstceremonin sker just på nationaldagen är ingen slump, meddelar kommunen;

— Nationaldagen är allas vår dag och vi firar fred, frihet och vår demokrati. Det känns självklart för mig att hälsa nya svenska medborgare välkomna just på nationaldagen, säger kommunfullmäktiges ordförande Anna Strindberg (S).

Förra året deltog människor från över 28 länder från olika delar av världen i medborgarskapsceremonin och nationaldagsfirandet i Falun, skriver Falu kommun på sin hemsida.

— Det är otroligt roligt och viktigt. Vi behöver mångfald och olikheter för att utvecklas, vi behöver varandra och samhället blir vad vi gör det till och präglas av de som lever där. Jag hoppas att fler kommer och firar med oss i år, Falun är vårt gemensamma hem, säger Anna Strindberg med ett ordval som man lätt kan tycka sig ha hört förr.

Programmet vid Falu Gruva börjar klockan 12 och avslutas cirka 14.30. Sista punkten börjar 14:15. Då skall det bes en offentlig bön för mångfald och fred.

Källa:
Nationaldag och nya medborgare firas vid Falu Gruva

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Karl ALarsSverkerJackie Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jackie
Medlem

Kräks!
”samhället blir vad vi gör det till och präglas av de som lever där.” – En riktig vidrig soppa som bara är till för att slängas. Folk som fröken Strindberg sitter på sina höga häst och är total verklighetsfrämmande.

Sverker
Medlem

Anna Strindberg är ett lysande exempel på självhatande hjärntvättad svensk sosse. Kemiskt ren från logik och klokskap.
Bara en massa korttänkta känslor som kortsluter hennes hjärna.
Psykmottagningarna kommer att vara fulla av dom, när de väl hajat hur satans fel dom tänkt!

Lars
Medlem

Åk upp till gruvan och släng ner alla antisvenskar i den, Sverige är inte svenskt längre. Jag mår verkligen ILLA av den här skiten!

Karl-Путин A
Medlem

På programmet för Kungälvs nationaldagsfirande finns välkomnande av nya rasfrämmande bidragstagare, sk ”nya svenskar” och PR för muslimskt kvinnoförtryck när en muslimsk kvinna i hucklen ska hålla ett ”högtidstal” till de svenska deltagarna.