Falu kommun tar avstånd från svensk grundlag

1 MAJ/FALUN. Kommunfullmäktige i Falun menar i ett uttalande att mötesfriheten borde dras in för regimkritiker. Samtliga partier ställer sig bakom uttalandet.

Kommunfullmäktige i Falun tar i ett uttalande avstånd från både det folkgemenskapsbudskap som Nordiska motståndsrörelsen tänker föra fram i Falun och svensk grundlag i sig. Som slagträ mot grundlagen använder man sig av FN:s ”mänskliga rättigheter”.

Det var i tisdags som frågan om ett uttalande mot Motståndsrörelsen antogs i Falu kommunfullmäktige efter ett förslag från Patrik Liljeglöd (V), som tidigare uppgett att han betraktar Motståndsrörelsens politiska möte som en ”provokationsdemonstration”. Efter Liljeglöds förslag samlade fullmäktiges ordförande Anna Strindberg (S) alla gruppledare till en diskussion, varefter förslaget om ett gemensamt uttalande mot mötesfriheten mottogs med ”ett rungande ja” enligt Dalademokraten.

I uttalandet säger politikerna att ”nazism är inte välkommet i vårt Falun” eftersom dess ”grundvärderingar står emot FN-konventionen om mänskliga rättigheter som Sverige och därmed Falun undertecknat”.

Detta anmärkningsvärda uttalande togs upp under gårdagens avsnitt av Radio Nordfront. Flera har tolkat uttalandet som ett försök att i vart fall på sikt inskränka mötesfriheten för dem som vill stoppa folkmordet på svenskar genom påtvingad mångkultur och etnisk undanrängning.

Uttalandet ses även som allvarligt med tanke på att chefredaktören för Dalademokraten, Göran Greider, nyligen uppmanat till att inskränka demonstrationsfriheten för Nordiska motståndsrörelsen.

Vad Faluns politiker egentligen menar med den luddiga formuleringen vidareutvecklas inte i uttalandet. Enligt FN:s konvention för mänskliga rättigheter får ingen åtskillnad i rättigheter och friheter göras i avseende politisk uppfattning eller nationellt ursprung. Svenskar som vill demonstrera för en viss typ av politisk uppfattning ska alltså ha rätt att göra det även enligt FN.

Än viktigare än denna konvention är den egna svenska grundlagen. Där framgår bland annat att medborgarna är lika inför lagen och att yttrandefrihetsgrundlagen gäller även för regimkritiker. Om mötesfriheten står bland annat följande:

24 § Mötesfriheten och demonstrationsfriheten får begränsas av hänsyn till ordning och säkerhet vid sammankomsten eller demonstrationen eller till trafiken. I övrigt får dessa friheter begränsas endast av hänsyn till rikets säkerhet eller för att motverka farsot.

Enligt uttalandet tar kommunfullmäktige även avstånd från ”det budskap som Motståndsrörelsen planerar att framföra”. Motståndsrörelsen planerar att framföra ett budskap om folkgemenskap, vilket vi alltså kan förmoda att Faluns politiker inte ställer sig bakom.

Folkgemenskapstanken var en grundstomme i vad som kom att kallas för ‘folkhemmet” vars idéer hämtades både från både det nationalsocialistiska Tyskland och av den svenske nationalsocialisten Rudolf Kjellén. Socialdemokraternas försvarsminister Peter Hultqvist, som ska tala mot Motståndsrörelsen under första maj, har likt sin partikollega Anna Strindberg tagit avstånd från folkhemsbygget och istället torgfört budskapet om att ”Sveriges välfärd är till för alla”.

Se uttalandet i sin helhet nedan:

”Falu kommun tar bestämt avstånd från det budskap som Nordiska motståndsrörelsen planerar att framföra vid sin demonstration på Stora torget 1 maj 2017.

Nordiska motståndsrörelsen är en nazistisk organisation vars grundvärderingar står emot FN-konventionen om mänskliga rättigheter som Sverige och därmed Falun undertecknat.

Med detta uttalande vill vi bestämt ge följande budskap: Nazism är inte välkommet i vårt Falun.”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

60 Kommentarer till "Falu kommun tar avstånd från svensk grundlag"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Ann-Sofi
Gäst
Nybörjare
Ann-Sofi

En del av kalergiplanen!

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Ann-Sofi inne och spexar ser jag.

Ann-Sofi
Gäst
Nybörjare
Ann-Sofi

”spexar”?

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

@Ann-Sofi

Konstantin uppfattade av någon anledning din kommentar som ironi.

Om du faktiskt menade väl med din kommentar och i själ och hjärta är en fritt tänkande och sann Nationalsocialist, så förtjänar du givetvis massor av +röster.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Sant, jag uppfattade kommentaren som ironisk, av ett visst skäl.

hailmary
Gäst
Nybörjare
hailmary

Han uppfattade det troligtvis så därför att någon trollar här med signaturen ”Ann-Sofi”

GK
Gäst
Nybörjare
GK

Folkförrädare. Mördare. Judastyper. Varenda en av er kommer få stå till svars.

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Tydligare än så kan de inte visa sina folkförrädaransikten.

Stefan A
Gäst
Nybörjare
Stefan A

Det är av yttersta vikt att dyka upp i Falun den 1:a maj.

Per Gunnarsson
Gäst
Nybörjare
Per Gunnarsson

Hur fan kan en (V) politiker, ens få yttra sig i detta. Kommunismen som mördat 200-300 miljoner människor under historiens gång och Islam vågar jag inte ens gissa siffran……

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Så sant, det är tydligen skillnad på brott och brott.
Brukar vara så med folk som frivilligt tar kopplet kring halsen.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

En vänsterpolitiker säger väl bara att det där tjafset har inte han med att göra. Han är inte kommunist, han är vänsterpartist, och liknande oärligheter.

Hellfire
Gäst
Nybörjare
Hellfire

”Falu kommun tar avstånd från svensk grundlag”.. det är deras antidemokratiska rätt..
NMR kan ta avstånd från svensk lagstiftning gällande våldsanvändning så får vi se vem som drar det kortaste strået…👹

)))Perra(((
Gäst
Nybörjare
)))Perra(((

Till Er som vill se och lyssna kolla in
https://www.youtube.com/watch?v=k4_gfXdixiQ#t=3h47m47s

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Intressant eftersom man i längden strävar efter ett förbud av all opposition som i minsta stavelse uttrycker en motvilja mot den humanitära stormakten och dess visioner.

Låt dem bekänna färg bara ty detta gäller inte endast er nationalsocialister utan samtliga nationalister och med det menar jag till och med ett parti som SD.

Andersson
Gäst
Nybörjare

SD kommer att få demonstrera hur mycket dom vill den dagen när all verklig opposition krossats.

Det är så det fungerar i klassiska kommunistdiktaturer; krossa all opposition, tillåt sen folk att rösta på ett blockparti som är skapat av regimen för att framstå som demokratisk.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

SD?
Är det möjligt så avskydda som de är?

Andersson
Gäst
Nybörjare

SD är inte avskydda, det är bara ett spel för galleriet för att de ska uppfattas som opposition mot den totala samstämmighet som råder i Riksdagen. SD är det bästa som hänt för den svenska demokraturen.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Låter ganska otroligt men det lär väl visa sig hur det ligger till i slutändan.

Ethny
Gäst
Nybörjare
Ethny

Det intressanta i sammanhanget är att samma FN-konventionstext så sker det folkmord mot oss vita genom den tvångsmassinvandring – belägring som sker.

Men det är helt okay enligt (((dem))) och de antivita folkmördarna.

Konstantin
Gäst
Nybörjare
Konstantin

Detta förnekas ivrigt bland våra belackare, naturligtvis.

Tänker på det faktum kinesiska regeringen uppmuntrar inflyttning av Hankineser till Tibet, samma sak.
Undrar hur belackarna ser på det?

Benjamin
Gäst
Nybörjare
Benjamin

De går från klarhet till klarhet. De beter sig som drogade. Religiöst påtända i ett godhetsrus. Delad glädje är dubbel glädje men tyvärr är delad välfärd halv välfärd. Välfärd är inte gratis! Hur kan dessa politiker kräva att vi som betalat för välfärd skall lämna ifrån oss den till andra? Varför skall vi betala höga skatter när vi inte får något för dem? Tror dessa politiker vet att det är på väg åt helvete, men vill inte höra någon säga att de gjort fel. Det är den enda vägens politik som gäller som vanligt.

Valhalla
Gäst
Nybörjare
Valhalla

Samma år,samma visa. De har alltid försökt att hindra SMR att hålla i demonstrationer/manifestationer men har misslyckats. Sen när deras fotsoldater åker på pisk när de dyker upp och ställer till med bråk så skyller dem alltid på SMR, trots alla bevis på att det var rödingäckel som gick till angrep först.

NS
Gäst
Nybörjare
NS

Det är väl bara en tidsfråga innan ”förintelseförnekelse” blir olagligt i Sverige

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

Måste väl gå att anmäla Falun på något sätt då mötesfrihet är skyddat i grundlagen?

Behind enemy lines
Gäst
Nybörjare
Behind enemy lines

Bla bla bla…ses i falun!!!

Andersson
Gäst
Nybörjare

”I övrigt får dessa friheter begränsas endast av hänsyn till rikets säkerhet eller för att motverka farsot.”

Det står klart och tydligt att det är babbar och rödingskabb som inte ska få hålla några demonstrationer.

Norgren
Gäst
Nybörjare
Norgren

Hell Seger på tyska! Ses i Falun kamrater!

Kid
Gäst
Nybörjare
Kid

Med andra ord:
Sieg Heil!

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

”Samtliga partier ställer sig bakom uttalandet.”
(((SD))) ett judeparti som de sju andra, utom i (((media))) för illusion av opposition. Judens ändalykt måste vara riktigt ren, med så många judeslickare.

Lykstolparna väntar på er as.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Även Jimenez Åkersork ska få en lyktstolpe med sitt eget namn på. Vi har inte glömt.

Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

Kommunisterna som är de som har mördat flest människor på grund av åsikter går i spetsen för att förbjuda oliktänkande.Vi är snart värre än Nordkorea och övriga partier i riksdagen har samma vidriga åsikt.

Andreas
Gäst
Nybörjare
Andreas

Det kan inte nog poängteras hur viktigt det är att vi nationalister, samt de som är anknutna på något sätt, till NMR, -har högsta möjliga etiska standard i allt vi gör!
Även politiskt!

Tobbe Motståndsman
Gäst
Nybörjare
Tobbe Motståndsman

Nä och jag sänder Faluns yttrandefrihet hatare ett budskap:
Vi bryr oss inte om er vedervärdiga liberala flumdemokrati!
Nordiska Motståndsrörelsen kommer vare sig ni vill eller ej marschera i Falun den 1 maj och varhelst vi vill och när vi vill!
Och för övrigt skall jag berätta något till er kulturmarxister:
Nordiska Motståndsrörelsen kommer att segra!

Hell Norden!

Ggejkvfe
Gäst
Nybörjare
Ggejkvfe

Även om det hade varit olagligt så hade vi kommit era jävla kackerlackspolitiker

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Det är bra att ”demokrater” visar att deras så kallade ”demokrati” är en diktatur.

Det är bättre att parlamentarisk charader, lögn och taskspel upphör här och nu.

Fråga till diktaturens hantlangare i Faluns kommun:

Vad skall kommunfolket nu ha för förevändning för det skattefinansierade särintresset, när det är helt uppenbart att det inte handlar om demokrati, likhet inför lagen, eller ens ”allas lika värde” ?

Jonsson
Gäst
Nybörjare
Jonsson

Tycker du inte själv att det börjar bli tradigt att ifrågasätta deras värdelösa argument.?

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Förslag i samma demokratiska anda till Falu kommuns politiker:

-En på förhand av Falu kommun godkänd och utsedd Vasaloppsvinnare.

-Endast den av Falu kommun på förhand utsedda vinnaren av Vasaloppet tillåts använda valla, pjäxor och stavar under loppet för att säkerställa en överlägsen seger för ”demokratin”.

-Fotbolls- och ishockymatchers vinnare skall på förhand utses av Falu kommunfullmäktige för att förhindra nazism och rasism.

-Lag och idrottsmän som vinner trots att Falu kommun beslutat att dessa skall förlora, döms till fängelse, yrkesförbud eller allmän stigmatisering i press och lokalradio såsom varande rasister eller nazister.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Folkförrädarna i de demokratiska partierna är bara värda FÖRAKT…!

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste

Har ”Sverige” undertecknat FN-konventionen? Hur många fick vara med och bestämma om den skulle undertecknas?

ss dd
Gäst
Nybörjare
ss dd

Demokratin, vi har röstat på folk som gör sådant åt oss.

Andersson
Gäst
Nybörjare

Det största problemet är inte att Sverige undertecknat den, utan att ingen följer den – annat än när man kan klämma åt svensken.

Luntan
Gäst
Nybörjare
Luntan

Vad skall vi med alla nuvarande partier till?
Direktdemokrati krävs för att skapa nya grundlagar vilka därefter skall verkställas fortast möjligt.

Ingemar Westerbring
Gäst
Nybörjare

När svenska politiker inte har några problem med att bryta mot svensk grundlag då har de samtidigt legitimerat det svenskafolkets rätt till självförsvar…

Värmdöbo
Gäst
Nybörjare

Hahaha vi kommer komma ändå;-)

j2
Gäst
Nybörjare
j2

Det är litet ironiskt hur ”liberalismen” är så förtjust i förtryck av åsikter.

Stavnings-Hitler
Gäst
Nybörjare
Stavnings-Hitler

Till redaktionen. Skrivfel i inledningen, ”mänksliga rättigheter”.

Tack! Felet åtgärdat/Redaktionen

hailmary
Gäst
Nybörjare
hailmary

”Sveriges välfärd är till för alla”

Fy fan, dessa politiker har sedan länge upphört att ha ett existensberättigande. Folkförrädarna är våra värsta fiender

gustav
Gäst
Nybörjare
gustav

Turkiet ?

legionæren af 27 juni 1942
Gäst
Nybörjare
legionæren af 27 juni 1942

Det vita ursprungsfolk overlevnad ar inte till forhandling.
Vi vita har retten til Norden.
Svarte har retten til Africa.
Asiater har retten til Asien.
Aboriginals har retten til Australien.
Mauorier har retten til New Zeeland.
Palestinierne hat retten til Palæstina.
Tibetanerne hat retten til Tibet.
Indianerne har retten til Nordamerika.
Amazon-indianerne har retten til Sydamerika.
Inderne har retten til Indien.
Frihet for ursprungsfolk kan Falun-kommune inte forbude.
Alla ursprungsfolk vil gå til motstånd mot denna perverse indoktrineret tvangskultur.
Vi ses i Falun.
Heil alla varldens ursprungsfolk.

spade
Gäst
Nybörjare
spade

Vill bara infoga att lögnen och sveket är maktens instrument och att Reinfeldts tal om barbari var stulen från Esaias Tegnér som skrev följande:

http://runeberg.org/tegnersam/8/0015.html

Läser man helheten så har Reinfeldt ryckt ut en del av en helhet och som fan läser bibeln…..

Ville
Gäst
Nybörjare
Ville

Det är ju intressant att se vilka politiker som står upp för försvar av yttrandefriheten..detta säger mer om dem själva och tillståndet i landet än om NMR måste jag säga.

Dangtree
Gäst
Nybörjare
Dangtree

Okej vad har hänt med tummen upp , tummen ner ? Kan inte se dom längre men gjorde det i går och förrgår !

Nisse Lund
Gäst
Nybörjare
Nisse Lund
Daniel
Gäst
Nybörjare
Daniel

Som vi vet. När det inte passar med andras åsikter, gäller inte ”demokrati”. Obekvämligheten eller åsikten skall sopas under mattan.
Men det har en positiv sida också. När vi blir nekade att närvara eller utrycka oss. Anser de att vi är ett hot, ett hot att förändra nuvarande samhällets ruttna stadgar.

Jonsson
Gäst
Nybörjare
Jonsson

Bara att tacka för ett ännu tydligare bevis för var den viljelösa och rygglösa kommunen står för.

Nu är sveriges befolkning upplånat till öronen (mest belånade folk per capita i världen) men kommunpolitiker kan dela av sina löner utan smärre förluster till sina behag.

Må ni…

brek
Gäst
Nybörjare
brek

Angående Falun hade det varit intressant om Nordfront skrivit en artikel om Mats Alm som misstänktes för mordet på Linda Chen eftersom han är antirasist och deltog i de svåra kravallerna i Eskilstuna för ett antal år sedan.

Är alla vänsterråttor mördare och avfällingar?

OnTheRocks
Gäst
Nybörjare
OnTheRocks

De flesta vänsterråttor lever i en föreställningsvärld som kan och borde beskrivas som en begynnande sinnessjukdom.

”Förlåt dem fader ty de ej vet vad de gör”.

Niklas
Gäst
Nybörjare
Niklas

”Om demokratin kriminaliserar vår rätt att framföra våra åsikter så tvingas vi gå under jord, nästa steg blir terrorism”
Minns jag en finsk man uttrycka.

Gäst
Gäst
Nybörjare
Gäst
wpDiscuz