Fake news: SR antyder att Motståndsrörelsen är ett problem för Göteborgs kommunalanställda

LÖGNMEDIA. I en nyhetsnotis från Sveriges radio beskrivs problem som förekommer bland så kallade ”våldsbejakande extremister”, främst från människor kopplade till IS. Den bild man har valt föreställer dock Nordiska motståndsrörelsens blixtdemonstration inför den 30 september.

I en nyhetsnotis publicerad på Sveriges radio beskrivs det hur kommunalanställda i Göteborg upplever ”våldsbejakande extremister” de har att göra med i sitt arbete.

Enligt en ny rapport anser 54 procent av de tillfrågade att ”våldsbejakande extremism” är ett stort problem. Dessutom svarar 17 procent att de själva har stött på ”våldsbejakande extremister” i arbetet, samtidigt som 21 procent svarar att våld och hot har förekommit i de stadsdelar de arbetar i.

Det största problemet är människor med koppling till Islamiska staten, IS. De problem dessa individer står för är enligt rapporten spridande av islamistisk propaganda, att det arrangeras så kallade terrorresor, men även att de som är kopplade till dessa miljöer uppmanas att utföra terrordåd i sitt närområde.

Det märkliga med notisen är bildvalet. Istället för att illustrera notisen med en bild föreställandes jihadister, vilket borde vara det uppenbara valet, har man istället valt en bild som togs under Nordiska motståndsrörelsens blixtdemonstration i Göteborg inför den 30 september.

Bildvalet kan givetvis få en låginformerad läsare att tro att Nordiska motståndsrörelsen bedriver terrorverksamhet och bör klassas som desinformation. Dessutom bidrar bildvalet till att helt lagliga saker som politiska demonstrationer ses som någonting problematiskt som därmed måste slås ned av samhället.

Det märkliga bildvalet kommer i samband med att SVT:s VD Hanna Stjärne blivit medlem i EU-kommissionens nya grupp ”High Level Group on Fake News” i egenskap av representant för de nordiska public service-bolagen, det vill säga bland andra just Sveriges radio. Huruvida gruppens verksamhet överhuvudtaget kommer handla om att bekämpa falska nyheter återstår att se.

Källa:
Våldsbejakande extremister stort problem för kommunanställda i Göteborg

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausKarl ASverkerJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Länken till källan ger ett felmeddelande hos SR. Finns det skärmdump att publicera?

Det blev antagligen för uppenbart manipulerat..

Karl-Путин A
Medlem

Finns i all (((fekalmedia))) idag.

”Våldsbejakande extremister är ett växande problem i Göteborgs stad. Bland de aktiva finns högerextrema grupperingar.”

https://www.sydsvenskan.se/2018-02-12/kommunal-personal-hotas-av-extremister

Sverker
Medlem

Den terror som dom upplever har dom bett om.
Röstar man på förrädarpartier, så blir det så. Att dom inte fattar det, beror på åratal av judisk hjärntvätt.

Karl-Путин A
Medlem

”High Level Group on Fake News” betyder väl att falska nyheter ska nå högre nivåer?

Det här sättet att skapa falska nyheter genom att illustrera artiklar med bilder som inte har med artikeln att göra har bedrivits i många år.

En artikel om att arbetslösheten sjunker illustreras med en rasfrämling som försöker se flitig ut och när man skriver att socialbidragen ökar så illustreras den artikeln med en bild på en svensk familj osv osv.

Klaus
Medlem

Det största problemet är den antivita judiskt (Bilderberger) styrda ockupationsregeringen.