Facebooks övervakning kan bryta mot lagen

Datamyndigheterna i de nordiska länderna anser att Facebooks nya funktioner kan vara olagliga. Man ifrågasätter bland annat en funktion som gör att ansikten kan kännas igen på bilder och ”taggas” med namn. Dessutom reagerar man på att Facebook lagrar privata chattar och sökord. I höst ska datamyndigheterna hålla möte med Facebook om frågan.

Facebook säger sig välkomna dialog med myndigheterna och försvarar sig med att registreringen bara kommer att beröra vissa. ”Det rör sig bara om en liten del av trafiken”, säger Thomas Myrup Kristensen, policychef för Facebook i Norden. ”Det är ett system som är inriktat på att leta efter den lilla del av mänskligheten som dessvärre har en böjelse för att missbruka barn. Den vanliga användaren av Facebook har inget att oroa sig för”, säger han.

Att Facebook skulle vara någon harmlös tjänst med det behjärtansvärda ändamålet att jaga pedofiler är dock tveksamt. Som Nordfront rapporterat om tidigare har Facebook till att börja med inte varit särskilt effektiva i detta arbete där bara en sexualförbytare (såvitt känt) tagits till rättegång som en direkt följd av vad som skrivits på Facebook.

Mark Zuckerberg, Facebooks grundare

Pär Öberg från Svenska motståndsrörelsen, som tidigare har hållit föredrag om sociala medier, säger så här på en fråga om varför Nordfronts artiklar inte kan delas på Facebook:

”Det är ett medvetet val från vår sida. Vi anser att Facebook är ett globalt övervakningssystem med mycket tveksamma syften. Att det dessutom är startat av sionisten Mark Zuckerberg uppbackat av USA:s underrättelsetjänst gör inte saken bättre. Vi kanske förlorar några läsare på detta men i dagsläget ser vi det som ett viktigt politiskt ställningstagande. Vi vill inte bidra till att vårt folk använder Facebook. Det finns såklart många andra tveksamma “informationsarenor” men just Facebook är så öppet fientliga och vi måste ju dra gränsen någonstans.”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

4 Kommentarer till "Facebooks övervakning kan bryta mot lagen"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Åsa Tomtgard
Medlem
Nybörjare
Åsa Tomtgard

Facebook är jag mycket tveksam till. De registerar faktiskt Allt.. Ipnr, var du sitter, vilka de personer är som sitter vid samma dator eller nätverk och deras data och surfvanor. Skoj att gå till bibblan och surfa in på fb där kansje både kända terrorister och pedofiler suttit för ett par månader sen. Dessutom blir du också ev.misstänkt, du sitter ju också vid samma dator och får upp reklam som baserar sig på Deras intressen och sökvägar.. Nej usch! Facebook är ett äckligt zionistiskt verktyg för att kontrollera alla.

Karl Magnusson
Gäst
Nybörjare
Karl Magnusson

Du skriver vad jag Tänker!

Slipsen
Gäst
Nybörjare
Slipsen

Vad blir nästa steg från den Evige måntro? Att det är antisemitiskt att ifrågasätta Facebook och dess syften? Skulle inte förvåna mig iaf.

Karl Magnusson
Gäst
Nybörjare
Karl Magnusson

Ja ”facebook” är importerad Skit ifrån Amerika och inget annat!

”Grabben” på Bilden ovan är ingen jag gillar…

wpDiscuz