Facebooks nya högtalare utrustad med övervakningskamera

ÖVERVAKNING. Facebook har tagit fram en högtalarprodukt i stil med Amazon Alexa. Men Facebooks högtalare kommer att inskränka din integritet ytterligare då den har en kamera som “följer dina rörelser”.

Portal from Facebook. Foto: Facebook.

Såväl Amazon, Apple och Google har lanserat så kallade smarta högtalare, vilket är en högtalare med inbyggd artificiell intelligens. Nu ger sig även Facebook in i kampen om användarna och lanserar Portal.

Till skillnad från Amazon, Apple och Google går Facebook ett steg längre då deras högtalare är utrustad med en videoskärm och en kamera som kan “följa dina rörelser” och automatiskt känna igen människor, rapporterar Verge.

Flera tekniksajter är dock mycket skeptiska till hur Portal kommer att tas emot av allmänheten då Facebooks förtroende hos allmänheten är mycket lågt efter att företaget missbrukat användarnas data genom att sälja den vidare till tredje part.

Källa:
Will people trust Facebook enough to put its new smart speaker in their homes?

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DonnieKarl-Путин AFredrikaLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Den kommer tas emot med glädje av alla fårskallar som enbart ser det positiva i att vara övervakade, som vanligt.
Det är nytt, det är coolt. det är dyrt, alla kommer vara avundsjuka.

Fredrika
Medlem

Hur blev det med övervakningsglasögonen från Google? De var också coola och dyra och förslavade sina användare. Jag hör inte mycket om dem längre. Är de var mans egendom nu eller är de redan ute?

Lingonet
Medlem

Aldrig hört talas om

Karl-Путин A
Medlem

Är man så dum i huvudet att man köper dessa (((produkter))) får man skylla sig själv.

Donnie
Medlem

Jag är inte förvånad , man får ju ta i beaktande att Facebook är ett instrument för CIA , HS , FBI mm mm att spionera på vanligt folk !