Facebook utvecklar en sensor som ska kunna läsa människors tankar

ÖVERVAKNING. Facebook har avsatt en grupp på sextio personer som arbetar med att utveckla en sensor som kan läsa av vad du tänker skriva eller säga. En funktion med det påstådda syftet att hjälpa människor att bli mer sociala.

Under onsdagen höll mediajätten Facebook en konferens i San Francisco där de utannonserade deras senaste projekt, en funktion som möjliggör för Facebook-användare att kunna skriva inlägg endast genom tankekraft.

— Målet är att skapa ett system som kan skriva hundra ord i minuten direkt från din hjärna, sa gruppledaren Regina Dugan.

Enligt Dugan ska funktionen ”hjälpa människor att bli mer sociala” genom att slippa sitta och stirra på sina smarttelefoner i umgänge med andra eller att kunna svara på e-post utan att avbryta allt annat man håller på med.

I nuläget är det ett grupp på sextio personer som arbetar med att utveckla en sensor som kan mäta hjärnaktivitet hundratals gånger i sekunden. Sensorn sägs också inneha förmågan att kunna urskilja slumpmässiga tankar mot ord som vi istället beslutat att sända ut till hjärnans talcentrum.

Facebook vill också komma på ett sätt som gör det möjligt att ta emot e-post utan att ens behöva ta upp mobiltelefonen där man istället ska kunna ta till sig innehållet i meddelandet genom att känna det. Dugan säger dock att det finns en hel del problem att lösa innan Facebook kan läsa användarnas tankar och att det alltid finns en chans att projektet misslyckas.

Skulle de dock lyckas så finns det stora frågetecken kring hur Facebook ska kunna garantera användarnas rätt till ett privatliv och sekretessen rörande de tankar som användarna väljer att inte dela med sig av.

Källor:
Facebook vill läsa dina tankar – snart kanske du kan skriva e-post utan att röra mobilen
F8 2017: AI, Building 8 and More Technology Updates From Day Two (Facebook)

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

25 Kommentarer till "Facebook utvecklar en sensor som ska kunna läsa människors tankar"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Harald Bafast
Gäst
Nybörjare
Harald Bafast

(((Skynet)))

len
Gäst
Nybörjare
len

Snart kommer judarna att komma på ett sätt a lufta ut hjärnan på folk och rätta den i 40 grader

Theodor Morell
Gäst
Nybörjare
Theodor Morell
Bonniers har redan planerat att förvandla människan helt till Hologram i sista steget senast 2046. Då vill de nämligen att inte ens den minsta del av hjärnan ska finnas kvar. Det fanns lite tidigare steg i deras planering. Ett var mycket tidigare än 2046 med att byta ut allt i kroppen utom hjärnan till robotdelar, senare byta ut hjärnan till någon mekanisk del, men att byta ut hela alltet från mekaniska slitagedelar till Hologram var planerat till just 2046. Med tanke på vilka årtal de planerat det tidigare på så verkar det väldigt mysko. Det kan dock vara en kod… Läs mer »
)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Det finns ju redan negrer, juden är alltså så nöjd med allt kaos de orsakar att den inte nöjer sig med deras sanslösa (för)ökning på vår bekostnad, utan vill göra fler konstgjorda.

Black Knight
Gäst
Nybörjare
Black Knight

Jag såg tendenserna för ca 2 år sedan och lämnade då fb!

skogstokig
Gäst
Nybörjare
skogstokig

Jag såg tendenserna redan dag 1 och har aldrig haft facebook.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Tankeförbuden kommer snart att kunna övervakas.

Då kommer då kommer dagens åsiktspoliser att kompletteras med tankepoliser.

Vill ni leva i ett sådant ineffektivt och ovärdigt övervakningssamhälle, eller vill ni ha frihet och välstånd i en Nationalsocialistiskt land?

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

dags o ta livet av Sockerberget(zuckerberg)

röret
Gäst
Nybörjare
röret

Det enda ni behöver göra för att ta del av detta supercoola system är att chippa er. Alla barn som inte har det kommer hamna utanför och hata sina föräldrar som inte låter dem chippas.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Med ekonomiska incitament som att det tyvärr annars inte längre går att öppna bankkonto (synd eftersom det då endast finns av den ljudiskt ägda Riksbanken kontrollerade digital valuta) utan vilket man inte kan bli tilldelad ett betalt arbete, åtnjuta allmän sjukvård, etc. Israels dröm både för Israel och resten av världen.

Värmdöbo
Gäst
Nybörjare

En av anledningarna varför jag INTE har Facebook!

David
Gäst
Nybörjare
David

Riktigt bra och ny-släppt intervju med Horst Mahler
https://www.youtube.com/watch?v=6DzjKUVPpWY

Revelj
Gäst
Nybörjare
Revelj

Man får väl passa på att gratulera alla Facebookanvändare då. Det är tack vare er som dessa ”framsteg” görs. Utan er hade sockerconny och hans jävla tramsföretag inte existerat.

Snorreson
Gäst
Nybörjare
Snorreson

Facebook har expanderat tack vare en utstuderad och djup förståelse för det mänskliga psyket, och vår sociala natur (i kombination med hänsynslös nepotism). Det är inte nåt sammanträffande att de som vill kontrollera oss är överrepresenterade inom psykologin.

Theodor Morell
Gäst
Nybörjare
Theodor Morell
Jag skapade tyvärr Facebook-profil en gång som jag senare raderade det som gick, dolde och bytte till liknande namn som khekfkekdewekenke och dylikt för att till sist göra det på den mail som var inskriven och sedan inaktivera profilen, med så lite spår som möjligt med den metoden jag kände till för att ”radera” det. Sen har jag det var förvisso ett bra tag sedan det med och ganska länge sedan jag var inne på den i ett annat IP skapat en i ett påhittat namn som jag inte varit inne på på ganska lång tid. Om jag nu ens… Läs mer »
Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Blev avstängd 2014 och 2015. Antar att kontona inte blivit raderade utan att (((Sockerberget))) bara arkiverar sådana konton för senare bruk. När det blir dags att klämma åt oss ordentligt.

skogstokig
Gäst
Nybörjare
skogstokig

Nej dom sparas för att inte sänka ”medlemsantalet”..

Hugin
Gäst
Nybörjare
Hugin

Hvem menneske bruker facebook?

Antijudaica
Gäst
Nybörjare
Antijudaica

”Enligt Dugan ska funktionen ‘hjälpa människor att bli mer sociala’ genom att slippa sitta och stirra på sina smarttelefoner i umgänge med andra eller att kunna svara på e-post utan att avbryta allt annat man håller på med.”

Översättning från Orwelliansk Nyspråk:

”Enligt Dugan ska funktionen ‘hjälpa LÅNGNÄSORNA att få ännu mera makt/insyn i goyims tankar'”

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Kommunister och etablissemanget lär gå säkra i alla fall, går inte avläsa något som inte finns.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Det är omvändningen av ”mind control” och är redan delvis möjligt. Jag tänker ofta hårdare än jag skriver, t.ex. folkmördaren George Soros skulle naglas vid korset, men jag skriver han måste minst fängslas på Guantanamo till resten av livet.

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

såg en video om att Guantanamo inte har några fångar all-återigen ljug 101% av (((ljugarfolket)))

jasmines111
Gäst
Nybörjare
jasmines111

…vad är det för design på nya forumet?? Gillar den inte alls,synskadade blir nog glada men :)

Olga
Gäst
Nybörjare
Olga

Undrar

Skall vi börja programmera nu för att göra insändare?

Varför!

skogstokig
Gäst
Nybörjare
skogstokig

Instämmer 100%, porgrammering till morgonkaffet är inget bra sätt att vakna, att ansa lite näshår med pincetten är 100 gånger effektivare.

wpDiscuz