Facebook skärper censuren – ”desinformation” om covid-19 byts mot ”korrekt information”

CENSUR. Facebook stramar nu åt reglerna för vad användarna får skriva om covid-19 och expanderar sin ”faktakontroll”. Syftet är att ”desinformation” ska bytas ut mot ”korrekt information”.

Facebooks judiske vd Mark Zuckerberg.

Att användare fritt får uttrycka sina tankar kring covid-19 på Facebook går inte för sig. Nu skärper den sociala plattformen reglerna för vad som får skrivas i ämnet.

I ett Facebook-inlägg förklarar Mark Zuckerberg vad som gäller och hur ”desinformation” kommer att ersättas av ”korrekt information”, både på Facebook och Instagram.

Sedan mars har man arbetat med att expandera sin ”faktakontroll” och utvidgat denna till mer än ett dussin nya länder med över 60 ”faktagranskande” partners som granskar innehållet på mer än 50 språk.

En ny informationsavdelning ”Get The Facts” kommer att lanseras, med artiklar som skrivs av så kallade ”oberoende faktagranskare”. Dessa artiklar ska sedan hamna i flödet hos de som tidigare engagerat sig i inlägg som tagits bort på grund av ”skadlig desinformation” och på så sätt förmå dessa användare att ta del av den ”korrekta informationen”.

Källa:
Facebook censurerar ”desinformation” om corona

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
3 månader sedan

Det här hänt mig flera gånger. Jag har inte fått posta åsikt att inte ta kommande vaccin och att Corona inte är livsfarligt mycke mer än andra liknande virus . Och inte posta en artikel om 5G och Corona fast jag skrev att det är lögn att 5G orsakar coronasymtom. Så jag fick inte posta en post om att man inte ska tro på 5G konspirationen ens.

Erik
Nybörjare
Erik
3 månader sedan

Klassikern är algoritmgenererade straff för att man delar nordfront-länkar.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
3 månader sedan

Är det sant att en av Facebooks faktagranskare om coronadesinformation är judinnan Danielle Anderson och att hon har arbetat på Wuhan-laboratoriet och att hon använt sina personliga erfarenheter som motivering till att stoppa inlägg? Det ska hon ha skrivit åt judiska New York Post.

Eller är detta fake news från Zero Hedge? Att nämna på sociala medier att hon skrivit nio arbeten tillsammans med Peng Zhou kan leda till avstängning från sociala medier, påstår de.