Facebook = övervakning

Det faktum att Facebook är världens största övervakningsföretag har kanske inte nått den breda massan ännu. Att Facebook övervakar sina användare är dock klart. Företaget blir också automatiskt ägare till allt material användaren publicerar via det sociala mediet. 

Det du skriver i chatten med vänner och bekanta är inte bara för era ögon. När du chattar med någon på Facebook söker företaget ständigt av inläggen och letar efter vissa nyckelord. Ord som kan tyda på att personen i fråga håller på med något brottsligt.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg

Tillvägagångssättet avslöjas av Facebooks säkerhetschef Joe Sullivan i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. Enligt honom baseras mjukvaran som övervakar chatterna på gamla relationsstatusar och chattloggar som lett fram till sexuella övergrepp. Om en konversation fastnar i filtret skickas den till företagets säkerhetsansvariga som sedan kan skicka ärendet vidare till polisen.

Det verkar dock inte vara speciellt effektivt. Bara en av tio fastnar i systemet. Men minst en sexualförbrytare har tagits till rättegång som en direkt följd av vad som skrivits på Facebook, uppger Reuters.

Att Facebooks grundare, juden Mark Zuckerberg, skulle nöja sig med att jaga nätpedofiler är dock tveksamt. Det finns all anledning att misstänka att programmet som övervakar chatten kan komma att användas mot politiska dissidenter. 

Om du använder sociala medier, gör det med omdöme!

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • johan says:

  Facebook är en grej som jag inte fattar. Endast hjärntvättade jon vars intelligensnivå om dom är lyckligt lottade överstiger skonumret använder facebook.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
  • Vilket påhopp. Jag är övertygad om att många nationalsocialister använder facebook trots medvetenheten om dess användningsomden. Däremot utgår jag från att dessa använder Facebook på ett ”okey” sätt och inte sprider allt för privat information om sig själva. Jag tror knappast att de är mindre intelligenta än en person som använder smädesord mot de som gör annorlunda…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Peter H. Norrland says:

  Våga vägra Ansiktsbok!
  Apropå ansikte så ser Zuckerberg verkligen ut som en riktigt vidrig rymdödla, men så är han ju stamfrände med vår andra favoritödla, Barbara Spectre!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anonym says:

  No fucking shit, som man säger på svenska. Den som använder Facebook är sjukt i huvudet. Man använder istället http://plainboards.com/sv som respekterar ditt privatliv.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Robin says:

  Att avsluta sitt Facebookkonto kom lika naturligt som att kasta antennkabeln till tv:en.

  I fallet med tv:en så har vi istället datorn kopplad till den. Då kan man se på saker man vill på Youtube, eller nerladdade torrents.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Mia Nemesis says:

  Folk får verkligen en chock när jag berättar att jag inte använder facebook.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • finnjäveln says:

  Alla kamrater till mig har facebook , jag tog bort min facebook för ett antal månader sedan det är helt enkelt beroende framkallande! Kamraterna till mig tyckte man inte var frisk och de undrade varför så jag berättade åt dem hur lätt det är spionera via facebook men ingen ville tro mig. Men nu är man facebook fri visserligen väcker det uppmärksamhet eftersom det för de flesta är en självklarhet att man har facebook.
  Men sanningen med facebook är att det bygger upp en fantasi värld en värld där allt är bra och du har många vänner fast verkligheten är en helt annan och facebook förstör ditt sociala liv!

  Mvh. Emil

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *