Facebook = övervakning

Det faktum att Facebook är världens största övervakningsföretag har kanske inte nått den breda massan ännu. Att Facebook övervakar sina användare är dock klart. Företaget blir också automatiskt ägare till allt material användaren publicerar via det sociala mediet. 

Det du skriver i chatten med vänner och bekanta är inte bara för era ögon. När du chattar med någon på Facebook söker företaget ständigt av inläggen och letar efter vissa nyckelord. Ord som kan tyda på att personen i fråga håller på med något brottsligt.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg

Tillvägagångssättet avslöjas av Facebooks säkerhetschef Joe Sullivan i en intervju med nyhetsbyrån Reuters. Enligt honom baseras mjukvaran som övervakar chatterna på gamla relationsstatusar och chattloggar som lett fram till sexuella övergrepp. Om en konversation fastnar i filtret skickas den till företagets säkerhetsansvariga som sedan kan skicka ärendet vidare till polisen.

Det verkar dock inte vara speciellt effektivt. Bara en av tio fastnar i systemet. Men minst en sexualförbrytare har tagits till rättegång som en direkt följd av vad som skrivits på Facebook, uppger Reuters.

Att Facebooks grundare, juden Mark Zuckerberg, skulle nöja sig med att jaga nätpedofiler är dock tveksamt. Det finns all anledning att misstänka att programmet som övervakar chatten kan komma att användas mot politiska dissidenter. 

Om du använder sociala medier, gör det med omdöme!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

10 Kommentarer till "Facebook = övervakning"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
johan
Gäst
Nybörjare
johan

Facebook är en grej som jag inte fattar. Endast hjärntvättade jon vars intelligensnivå om dom är lyckligt lottade överstiger skonumret använder facebook.

Anna
Gäst
Nybörjare
Anna

Vilket påhopp. Jag är övertygad om att många nationalsocialister använder facebook trots medvetenheten om dess användningsomden. Däremot utgår jag från att dessa använder Facebook på ett ”okey” sätt och inte sprider allt för privat information om sig själva. Jag tror knappast att de är mindre intelligenta än en person som använder smädesord mot de som gör annorlunda…

Anna
Gäst
Nybörjare
Anna

användningsområden*

johan
Gäst
Nybörjare
johan

Ja jag både smädar och idiotförklarar de som använder facebook. Fullständigt menlösa och sinnesslöa inlägg.
MVH/Johan.

Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare
Peter H. Norrland

Våga vägra Ansiktsbok!
Apropå ansikte så ser Zuckerberg verkligen ut som en riktigt vidrig rymdödla, men så är han ju stamfrände med vår andra favoritödla, Barbara Spectre!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

No fucking shit, som man säger på svenska. Den som använder Facebook är sjukt i huvudet. Man använder istället http://plainboards.com/sv som respekterar ditt privatliv.

Robin
Gäst
Nybörjare
Robin

Att avsluta sitt Facebookkonto kom lika naturligt som att kasta antennkabeln till tv:en.

I fallet med tv:en så har vi istället datorn kopplad till den. Då kan man se på saker man vill på Youtube, eller nerladdade torrents.

mikaela
Gäst
Nybörjare
mikaela

Håller med dig! Judisk hjärntvätt och övervakningssystem klarar man sig utan, punkt!

Mia Nemesis
Gäst
Nybörjare
Mia Nemesis

Folk får verkligen en chock när jag berättar att jag inte använder facebook.

finnjäveln
Gäst
Nybörjare
finnjäveln
Alla kamrater till mig har facebook , jag tog bort min facebook för ett antal månader sedan det är helt enkelt beroende framkallande! Kamraterna till mig tyckte man inte var frisk och de undrade varför så jag berättade åt dem hur lätt det är spionera via facebook men ingen ville tro mig. Men nu är man facebook fri visserligen väcker det uppmärksamhet eftersom det för de flesta är en självklarhet att man har facebook. Men sanningen med facebook är att det bygger upp en fantasi värld en värld där allt är bra och du har många vänner fast verkligheten är… Läs mer »
wpDiscuz