Facebook inför nya censurregler med udden mot européer

CENSUR. Facebook har aviserat att man kommer införa nya censurregler med udden riktad mot européer.

Facebook kommer nästa vecka utöka den censur som man redan bedriver mot oliktänkande användare. Enligt ett färskt beslut kommer det bli förbjudet att förespråka nationalism och separatism på Facebook, men bara om man är europé.

Detta har man enligt Brian Fishman, policydirektör för ”antiterrorism” på Facebook, kommit fram till efter att ha pratat med ett tjugotal icke namngivna personer som menar att det är meningslöst att skilja mellan vit nationalism och separatism å ena sidan och tankar om vit överhöghet å andra sidan. Att man väljer att inte skilja på dessa olika ståndpunkter motiveras med att förespråkare av de olika åsiktsinriktningarna använder sig av ”liknande språkbruk”.

Exempel på uttalanden som kommer förbjudas är enligt Daily Mail följande:

Jag är en stolt vit nationalist.

Invandring förstör det här landet, vit separatism är det enda svaret.

Den som försöker posta inlägg där förbjudna begrepp används ska i framtiden komma att länkas vidare till avhopparverksamhet för så kallade ”högerextremister”.

Källa:
Facebook BANS white nationalism and white separatism from its platform and Instagram as it attempts to bring down the hammer on extremist content

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Dissident
Nybörjare
Dissident
1 år sedan

Jag förutspår att inom en snar framtid så kommer ytterligare en form av vit separatism formas/utkristalliseras (för att taktiskt kunna ducka för anklagelser om att åsikten som framförs baseras på ”hat”/”rasism”), nämligen en form av separatism där resonemanget kommer att vara som följande:

”Vi vita är som kollektiv rasister mot icke-vita, och det verkar ligga genetiskt i oss, och detta är ju hemskt mot de stackars icke-vita, så av den anledningen så måste vi skydda de icke-vita från rasismen från vita, genom separation”

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan

Så klart. Bojkottar man inte redan Faceberg bör man börja med det nu!

Lotta
Nybörjare
Lotta
1 år sedan

Blir mer o mer uppenbart hur (((dem))) hatar oss vita..