Facebook hotar ta bort användare från nyhetsflödet om de inte betalar

SOCIALA MEDIER. Det sociala nätverket Facebook släppte under förra veckan ett sekundärt nyhetsflöde. Detta är tänkt att innefatta inlägg som folk generellt läser mindre. Men i vissa länder kommer alla inlägg hamna där istället för det primära flödet om man inte betalar.

Förra veckan släppte det judiska globalistföretaget Facebook ett sekundärt nyhetsflöde vid namn Explore. Detta är tänkt att vara ett komplement till det primära nyhetsflödet, News Feed, som innehåller inlägg från vänner och sidor man följer.

Men så är det inte i alla länder. I sex länder kommer nu alla inlägg man gör flyttas från det primära nyhetsflödet till Explore om man inte betalar en avgift. Än så länge finns dessa inställningar endast i Slovakien, Sri Lanka, Serbien, Bolivia, Guatemala och Kambodja. Ändringen har varit katastrofal för användare – i till exempel Slovakien så föll interagerandet med de 60 populäraste Facebooksidorna dramatiskt.

Facebook själva påstår att de genomför testet för att förstå hur människor interagerar med videor och olika typer av inlägg. Enligt ett blogginlägg publicerat under måndagen så har de ”inga planer på att sjösätta detta globalt”.

Källa:
Facebook tests removing publishers from News Feed—unless they pay

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jan Hjelm
Medlem

Facebook förtjänar endast en enda kommentar:

Bojkott!