Facebook förbjuder flera brittiska politiska partier

CENSUR. Flera politiska organisationer, deras ledare, användare och sympatisörer stängs permanent av från den judiska plattformen Facebook.

På skärtorsdagen meddelade det judiska globalt omspännande företaget Facebook att de förbjuder flera politiska partier på sin plattform.

Det gäller bland annat British National Party (BNP), the English Defence League (EDL) och Britain First. Förbudet gäller för all framtid.

Förbudet gäller inte bara de politiska organisationerna utan även deras ledare och användare som på något sätt sympatiserar med dem. Inlägg och annat material som stöder dessa och ”dylika” grupper är också förbjudna.

Hittills har tolv konton bannlysts. Bland dem återfinns Nick Griffin som tidigare var ordförande för British National Party och den politiske aktivisten Jack Renshaw.

Eftersom Facebook även äger Instagram gäller samma förbud där.

Källa:
Facebook bans far-right groups including BNP, EDL and Britain First

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Samuel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Samuel
Medlem

Förvånar man sig?