Facebook efterfrågar nakenbilder

UTRIKES. Den australienska myndigheten för internetsäkerhet vill ”värna” om sina medborgare och förhindra att de utsätts för så kallad hämndporr. För att göra detta samarbetar de nu med Facebook och ber om att få in intima och sexuella bilder från användarna.

I Australien lanseras just nu ett pilotprojekt på det judiska globalistföretaget Facebook med vilket de hoppas kunna ”förhindra hämndporr”. Den australienska myndigheten för internetsäkerhet ber därför människor som är oroliga över att utsättas för så kallad hämndporr och använder Facebook att skicka över intima och sexuella bilder av sig själva genom chattfunktionen Messenger.

Julie Inman Grant, som är chef för myndigheten, påstår att bilderna kommer att omvandlas till en typ av kod och ett unikt digitalt fingeravtryck, en metod som även kallas för ”hashing”. Sedan om någon annan person försöker ladda upp samma bild ska detta upptäckas och förhindras.

De sexuella bilderna som personer då självmant skickat över bedyrar Inman Grant ”endast kommer att sparas en kortare tid”. Hur lång tid det handlar om är dock oklart.

Australien är det första landet i världen som testar Facebooks nya projekt, men det är även planerat att testas både i Storbritannien, USA samt i Kanada. Huruvida projektet kommer att nå till Sverige eller ej återstår att se men det finns i dagsläget inga uppgifter att detta är inplanerat.

Källa:
Facebook ber om nakenbilder – för att bekämpa hämndporr

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Susanne StenbergDanielKarlAllanStefan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Stefan
Medlem

Jättebra projekt. ja tror det löser problemet…

Allan
Medlem

De som går på det judetricket är otroligt korkade. Tyvärr finns det gott om otroligt korkade, alla av dem sitter i åsiktskorridoren och t(r)ycker.

Kroknäsansiktsboken äger alla bilder som användare av skiten ger (((dem))).

Karl-Путин A
Medlem

Jepp…. och sen dyker bilderna upp på någon porrsajt som ”amatörsex”.

b¤d
Medlem

Långsökt så det förslår!
Om man nu vill göra sådant, sådant som att hänge sig åt ”hämdporr”. Lägger man inte upp det få facecrap. Iaf, det hashvärde bilden får kan man ändra på innan den läggs upp.
Dvs, ändra bilden eller spara om den innan.
Bläh, varför förklara? Facecrap-användare….
Tandlös lösning på ett ickeproblem, men de lär ju få ett stadigt bibliotek med amatörporr.

Haha. Se där, jag slösare ytterligare två minuter av mitt liv på menlös info.

:-)

Susanne Stenberg
Medlem

Hahaha..
Orkar inte ta detta seriöst 😂.