Facebook censurerar Liberalernas bögfilm – innehållet anses ”sexuellt antydande”

CENSUR. Facebookcensuren har nu slagit mot Liberalerna, som fått en av sina EU-valskampanjfilmer censurerade. Filmen föreställer två skäggiga män som kysser mot varandra, vilket enligt Facebook är ”sexuellt antydande”.

Liberalerna har publicerat en nationell valkampanjsfilm som ska symbolisera ”klassiska liberala värden som frihet, öppenhet och tolerans” – vilket enligt partiet bäst representeras av två skäggiga män som kysser varandra.

”Rösta för öppenheten, rösta för Europa, rösta för Liberalerna”, är budskapet i filmen.

Men Facebook tillåter inte den nya filmen, som censurerats på plattformen med hänvisning till reglerna om ”sexuellt antydande innehåll”.

— Det känns som ett demokratiskt nederlag, säger Emanuel Norén, vice gruppledare för Liberalerna i Karlsham, till Sydöstran.

— Det finns allt möjligt skit på Facebook men lite vacker kärlek mellan ett samkönat par är tydligen tabu, fortsätter han.

Samtliga L-avdelningar runt om i landet har försökt att lägga upp filmen utan framgång. Ingen har heller lyckats överklaga Facebooks beslut.

— Vi har försökt att komma i kontakt med dem utan framgång, säger Emanuel Norén.

Enligt Emmanuel Norén hade inte en film med ett kyssande heteropar stoppats eftersom heteronormen inte är ”kontroversiell och tabu”.

Norén låter också hälsa att man inte under några omständigheter kommer att ändra i filmen.

— Vi vägrar låta Facebook diktera villkoren för vilka budskap vi vill kommunicera, säger han.

Facebook har som plattform gjort sig ökänd för politisk censur, som i huvudsak riktar sig mot oppositionella. Men det är oklart ifall man någonsin tidigare censurerat ett liberalt eller homovurmande budskap.

Källa:
Liberalernas valfilm stoppad av Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
EthnyVeraFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Jaså Dildoliberalerna vägrar låta Facebook diktera villkoren för demokratin. Så har det aldrig låtit förut. Då var Facebooks diktat ett sätt att värna demokratin precis enligt de riktlinjer regeringen och Dagens Nyheter uppställt. Men varför ska väljare i Sverige bry sig om ifall bögarna blir fler nere i Europa? Hbtqp-perversioner är redan statssexualitet i Sverige. De har redan sitt på det blöta. Varhelst de vill ha det. Även offentligt. Fanns det inget viktigare för DL att locka väljare med? De kan väl säga vad de verkligen vill: EU-polisstyrka, EU-armé, Natomedlemskap, krig mot Iran, krig mot Ryssland förstås, ett strikt ferderalt… Läs mer »

Ethny
Medlem

comment image

PS: Tolkar bilden som att stoppa liberalernas makt och deras dekadens, inte att de ska skydda sig själva mot AIDS och liknande. Självsanering är annars alltid bra när det gäller sådana här individer.

Vera
Medlem

Just NU i TV 4 förvånas man över att 13 åriga flickor säljer sina kroppar för att kunna köpa lyxvaror. Nog har väl liberalerna en stor skuld i denna utveckling med sitt eviga äckliga sexsnack som dessutom även görs i skolorna? Barn skall hållas utanför en framkallande och dessutom snedvriden vuxen utveckling med tvångsindoktrinering.