Extremt lågt förtroende för Löfven om gängvåldet

INRIKES. Enligt en färsk opinionsundersökning har de svenska väljarna extremt lågt förtroende för statsminister Stefan Löfven när det kommer till brottsbekämpning.

Enligt en ny opinionsundersökning från Sifo anser bara 25 procent av väljarna att statsminister Stefan Löfven hanterar problematiken kring gängkriminalitet ganska eller mycket bra.

Samtidigt svarar 66 procent att de anser att Löfven hanterar problemen ”inte alls bra” eller ”inte särskilt bra”. Bland Socialdemokraternas egna väljare är det bara 53 procent som har förtroende för statsministerns sätt att tackla frågan.

På frågan om vilken partiledare som är bäst på att sköta frågor kring ”lag och ordning” svarar endast 15 procent Stefan Löfven, medan 16 och 23 procent svarar Ulf Kristersson respektive Jimmie Åkesson.

Källa:
Väljarna ger Löfven underkänt i frågor om lag och ordning

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
8 månader sedan

Kvittar hur lite stöd han har. Diktaturen tar alltid krafttag för att ”säkra demokratin” och göra precis vad den vill. Syndikalisterna har rätt. Att rösta på valdagen är att mata förtrycket.