Expressens version av uppmärksammade misshandelsfilmen: ”Finns rasism i Kil”

LÖGNPRESSEN. I ett reportage om den uppmärksammade misshandeln i värmländska Kil låter Expressen en av gärningsmännens bror komma till tals. I Expressens version är bröderna offer för så kallad rasism från ”raggare” i kommunen.

Den svenskfientliga och judiskägda kvällstidningen Expressen har i ett reportage besökt den värmländska kommunen Kil, som under tisdagen blev rikskänd tack vare ett filmklipp som spreds som en löpeld på sociala medier. Filmen visar hur en svensk pojke misshandlas brutalt av två rasfrämlingar och har väckt starka känslor.

I artikeln låter reportern Claes Petersson en av gärningsmännens bror komma till tals, då gärningsmannen själv inte vill träffa media. Enligt honom beror konfrontationen på att brodern utsatts för ”rasism”.

— De var på väg att köra på dem med epatraktorn. Och sen har de sagt ”jävla neger” ”jävla invandrare” och sånt. Det är klart man blir arg, säger brodern.

”Brodern menar att det finns rasism i Kil, bland annat bland raggare på orten, och att både han och brodern drabbats”, skriver Expressen och påpekar att en lokaltidning i höstas skrev om en polisutredning om hets mot folkgrupp där bilar ska ha åkt runt i staden med påstått rasistiska och nedsättande texter.

De två invandrarbröderna tar också snacket på nätet om att hämnas den misshandlade pojken med ro.

— Jag känner alla i Kil. Jag skiter i det. Ingen kan flytta på oss. Vi bor här och har gjort det i många år. När man inte gjort nåt, varför ska jag flytta på mig? säger brodern.

Men den misshandlade pojken håller inte med om att rasism ska ha legat bakom bråket. Inte heller att han ska ha försökt att köra på rasfrämlingarna.

— Det stämmer inte alls. Jag stod ju helt stilla på vägen, säger han.

Pojkens far berättar också för Expressen att även han utsattes för hot av rasfrämlingarna när han kom till platsen för misshandeln.

— Jag kom dit strax före ambulansen kom dit och då började invandrarungdomarna bli hotfulla och tog av sig ett läderbälte och började vifta med. Det var flera föräldrar som såg det.

Källa:
16-åringen berättar om råa misshandeln

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
SigfridJ.N.VeraGrottbjörnenFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

”Filmen visar hur en svensk pojke misshandlas brutalt av två rasfrämlingar och har väckt starka känslor.” Att beskriva det där som en ”brutal” misshandel, är ju att kraftigt urholka begreppet ”brutal” misshandel, gentemot de som faktiskt har råkat ut för brutala misshandelsfall. ”skriver Expressen och påpekar att en lokaltidning i höstas skrev om en polisutredning om hets mot folkgrupp där bilar ska ha åkt runt i staden med påstått rasistiska och nedsättande texter.” Vad då, typ en svensk flagga med ett hjärta i, eller texten ”stolt svensk”, eller en sydstatsflagga…? ”— Jag känner alla i Kil. Jag skiter i det.… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

Exakt, de förstår bara maktspråk, och fan vet om det inte är en sundare mentalitet jämfört med att dra på sig en offerkofta

Fredrika
Medlem

Jag blir illa berörd. Att den kriminella judiska tidningen Expressen ska ta de kriminellas parti eftersom de är invandrare liksom familjen Herschel Bonnier själva är egentligen inget att förvånas över men fruktansvärt osmakligt.

Naturlig avsky.

Vera
Medlem

Typisk att ALLTID vända på händelser MOT svenska grabbar. DET ÄR VÅRT LAND som skändas ideligen med media hjälp. Klaga och klaga och finna sig i det NEJ det måste hittas en lösning : Vad skall vi göra???

J.N.
Medlem

Den enda direkta åtgärden är nog att gå ihop i större grupper och försvara sig, antingen offensivt eller defensivt, fast då kommer ju självklart alltsammans skyllas på svenskarna, och därmed är främlingarnas ursprungliga dåd glömt.

Har en känsla av att Motståndsrörelsens skolaktioner har haft vissa positiva effekter på ungdomarna när det gäller gruppstyrka, och vikten av att gå samman.

Sigfrid
Medlem

Typiskt Expressen att skylla på rasism när sådant här inträffar när det istället handlar om att invandrarpatrasket vill visa sin makt och förtrycka svenskan.Det är dags att vi börjar slå tillbaka mot dessa angrepp och inte hela tiden viker ner oss.