Expressen skriver hyllningsartikel till Wilmas misstänkte mördare

MEDIA. Kritikerstorm mot Bonnier-tidningen efter hyllningsreportage för Ahmed Tishko.

Skärmdump från Expressen.se

Samma dag som 22-årige Ahmed Tishko häktas, på sannolika skäl misstänkt för mord på försvunna Wilma Andersson, 17 år, väljer Expressen att hylla den misstänkte mördaren.

”Den ostraffade pojkvännen har gått ut grundskola och gymnasium och radat upp anställningar”, så inleder Expressen sitt hyllningsreportage till Ahmed Tishko.

Även fast artikeln skvallrar om att den ska handla om ”förhören och bevisen” går den i stort sett ut på att skapa sympatier för den invandrande förövaren. Läsarna får bland annat veta att Ahmed Tishko varit duktig i skolan, att han haft lätt att få jobb, att han är serviceinriktad på sina jobb samt att han fått utmärkelse som årets medarbetare.

Personer i hans bekantskapskrets beskriver honom enligt Expressen som ”en fin person som alltid var glad”, som ”gjorde det han skulle” och var ”jätteduktig”. En person har beskrivit honom som extremt svartsjuk, då heter det i Expressen att han ”pekats ut” som det.

”Fruktansvärt osmakligt!”

På sociala medier rasar nu människor över Expressens skönmålning av den misstänkte förövaren.

Han är misstänkt för att ha mördat en 17 årig flicka med hela livet framför sig, och ni väljer att skriva om den misstänkte mördarens fina kvalité och ambitioner? Har ni fullständigt tappat den moraliska kompassen och er anständighet?skriver en person.

Andra undrar varför Expressen inte gör ett reportage utifrån offrets perspektiv och om de tagit de anhörigas känslor i beaktande.

Expressens artikel är författad av Mattis Wikström, Daniel Olsson, Jonathan Berntsson och Leotrim Jusufi.

Källa:
Förhören och bevisen: Wilmas pojkvän häktad

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
11 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
nordbo
Nybörjare
nordbo
8 månader sedan

Expressen får bli det )))nya((( .. 9/11
Alla vedervärdiga skithål till icke-människor samlade däri när det faller.*

En framtida rubrik skulle kunna vara:
Det ockuperade Expressens uppgång och fall.

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
8 månader sedan

Om det fanns nån anständighet och rättvisa så skulle alla äckliga JUDE-Bonnier medier bommas igen i morgon, och familjen Bonnier och alla deras lakejer åtalas enligt den grad av brott de har åsamkat det svenska folket under årens lopp.

Fy fan vilka vidriga (((människor)))!

Vera
Nybörjare
Vera
8 månader sedan

VILKA utom VI inom den Nordiska motståndsrörelsen lär sina flickor att hålla sig till den egna rasen vid relationer?? Vet också att det inte ALLTID hjälper men en del nordiska grabbar och män måste också lära sig en seriös uppvaktning och respektera nordiska flickor och kvinnor. Att hylla invandrande missdådare är väl inget nytt från demokratiska blaskor och att VI som hittar grunden för allt detta elände är hatade av dessa kvällstidningar är inte heller nytt, men VI räddar liv om de följer OSS. Det finns föräldrar som motsätter sig att deras ungdomar ansluter sig till oss – men de… Läs mer »

David
Nybörjare
David
8 månader sedan

Hela historien verkar väldigt skum och har följt hela tråden på Flashback. Sökte på namnet på hans försvarare men fick inte upp en enda bild i Google vilket är extremt ovanligt. Ingen anhörig eller kompis till Wilma har heller gått ut någonstans och skrivit/kommenterat…

Någon typ av Psy-op likt Lisa Holm? Förmodligen inte, men …

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
8 månader sedan
Reply to  David

Intressant. Men i så fall varför? För att uppvigla till raskrig? De vill ju det. På tal om det var den 15-åriga ”mördade flyktingknarklangaren” på pizzerian en antiterrorövning inom ramen för totala försvarets stora övning Havsörn. Bilderna och filmerna som togs under övningen blev till nyhetsprodukter i de involverade massmedierna. Kolla SVT. De har tagit bort de mest avslöjande klippen på svt play när någon hade avslöjat dem. Så ingen blatte dog på pizzerian. Det var bra nyheter. Men de goda nyheterna vill Bonniers och SVT inte ska komma ut. Det är de som är de dåliga nyheterna. Fan ta… Läs mer »

David
Nybörjare
David
8 månader sedan
Reply to  Fredrika

”Men i så fall varför?” Man kan nog spekulera i all evighet kring det.

”Så ingen blatte dog på pizzerian.”

Såg det där med gummihanden och tvivlade också. Skillnaden är att i det fallet verkar många veta vem killen är och känna honom. Det verkar däremot som man tog mycket av TV materialet från en övning, men att mordet skedde i verkligheten. Kan såklart ha fel, och det skulle inte förvåna mig :) …

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
8 månader sedan
Reply to  David

Vad snackar du om? Det finns många foton på henne. T.o.m SVT har ju lagt ut ett foto.

Verkar dock vara en riktigt usel sopa och fifflare till advokat, så rätt åt honom.

Hon fick arvodet som advokat halverat av domstolen när hon struntade i att komma till rättegången där hon skulle ha hjälpt ett barn som våldtagits av en av Stefan Löfvens typiska röstboskap.

David
Nybörjare
David
8 månader sedan

Du har rätt, det var mina nya plugin filter som lägligt tog bort alla sök resultat :/

Nat
Nybörjare
Nat
8 månader sedan

Förhoppningsvis drar andra lärdom av denna olyckliga händelse. Man kan bara lita på arier.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
8 månader sedan

Osmakligt till och med för att vara judelögnpressen! Fullständigt galna människor sitter på höga positioner och på höga hästar i detta sjuka, ruttnande samhälle!
Må det snart störta ned i avgrunden så att ett nytt, friskt kan uppstå ur ruinerna av det gamla!

Malin
Nybörjare
Malin
8 månader sedan

Media, sossar och vänstern skyller brott bland MENA på socio-ekonomiska faktorer trots att förövarna lever gott med egen bostad, på förmåner, förturer och en drös av bidrag, vilket gör att de har det betydligt bättre ställt än de flesta. Detta fall bekräftar ytterligare en gång att brott av den här arten, förnedringsrån, våldtäkter, mord omöjligen beror på socio-ekonomiska faktorer. Det finns ingen annan förklaring än att brotten beror på ideologisk/kulturell bakgrund och inget annat.