Expressen: Misstänkta Adriana-mördarna villiga att överlämna sig

BROTT. Enligt tidningen Expressen är de tre turkar, som begärts häktade misstänkta för inblandning i det kända Adriana-mordet, villiga att överlämna sig själva till svenska myndigheter.

De tre turkarna har efterlysts av Interpol.

De tre turkarna Furkan Kückügöl, Ferdi Kückügöl och Serkan Demirkiran, som begärts häktade av Södertörns tingsrätt och efterlysts av Interpol på grund av misstankar om delaktighet i mordet på Adriana Ostrowska, ska till tidningen Expressen ha skickat ett mail där man förklarar sig vara villiga att överlämna sig till de svenska myndigheterna. I mailet, som ska komma från en mailadress knuten till Serkan Demirkiran, står följande:

Vi har redan vart i kontakt med åklagaren och utredaren. Vi alla tre befinner oss i Turkiet och har turkiskt medborgarskap, vi vet att det inte finns något utlämnings avtal mellan Sverige och Turkiet men vi är villiga att lämna in oss till svensk polis för att bevisa vår oskyldighet.

Vi har absolut inte rymt! Vi var kvar i Sverige nästan ett år efter det tragiska händelsen inträffade, vi åkte bara på en lång semester.

Mvh Serkan Demirkiran, Furkan Kückügöl, Ferdi Kückügöl

Enligt Demirkirans försvarsadvokat Robin Grönvall ska det från männens sida finnas en vilja att reda ut det hela, enligt ett uttalande till Expressen. Det är dock oklart om det finns några konkreta planer på att överlämna sig till svenska myndigheter.

Åklagare Anna Svedin tror dock att det kan vara en försvårande omständighet om de tre männen har turkiska medborgarskap, då Turkiet tidigare varit ovilliga att överlämna egna medborgare. Hon hoppas dock att misstankarnas allvar ska få Turkiet att göra en annan bedömning.

Nordfront kunde idag visa delar av polisens förundersökningsprotokoll i det kända målet med gangsterrapparen 10an:s musikvideo till låten ”Blue cheese”. I förundersökningsprotokollet, eller mer specifikt tilläggsprotokoll tre, pekas Serkan Demirkiran ut som en person som i filmmaterialet kan ses hantera den AK47:a polisen kopplar till Adriana-skjutningen.

”Person 4”, i förundersökningen identifierad som Serkan Demirkiran.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments