Expressen får sparkrav på 40 miljoner

LÖGNPRESSEN. Under hösten tvingas Bonnier-ägda Expressen spara 40–45 miljoner kronor. Bland annat försvinner tio tjänster från Expressen TV.

Bonniertidningarna Expressen och DN:s reklamskyltar i Gamla stan. Foto: ArildV/CC BY-SA 3.0.

Den Bonnierägda kvällstidningen Expressens ledning presenterade sparkravet under ett möte på torsdagen. Tidningen tvingas minska sina kostnader med 40–45 miljoner kronor i höst.

Omkring 20 miljoner ska sparas in på den redaktionella sidan, men enligt uppgift så kommer det inte att innebära stora personalneddragningar. Tio tjänster försvinner dock från Expressen TV och tidningens tilltänkta stora 75-årsfirande ställs in. Satsningen på TV har varit dyr och inte särskilt lönsam.

Anledningen till sparkravet ska vara mindre annonsintäkter som sett en kraftig nedgång för tidningen sedan i våras.

Källa:
Expressens sparkrav: 40 miljoner kronor

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jan HjelmAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

En positiv nyhet.

Att JUDE-media överhuvudtaget får finnas och sprida sina lögner är en stor skymf och kränkning av mänskligheten. Det är ett bevis på hur kriminellt och sinnessjukt det här (((systemet))) är.

HS!

Jan Hjelm
Medlem

Intressant utveckling av media. De stora mediehusen går kräftgång. De alternativa medierna där Nordfront, med sitt stora och varierade utbud, tagit täten är egentligen otroligt. Att så mycket kan åstadkommas av så få på så kort tid är imponerande. Speciellt som hela verksamheten bedrivs med ideellt arbete och donationer. Det gläder mig att både konsumenterna och annonsörerna lämnar de sjunkande skeppen Bonniers och Schibsted, de överlever några år till tack vare presstödet.

Anders Jonsson
Medlem

Bonnier-JUDARNA har fått ett lån från EU, som betalas av Europas skattebetalare och som (((de))) inte kommer behöva betala tillbaka, på en halv miljard kronor. Så (((de))) kommer överleva till den dag deras mediaimperium och (((EU))) och JUDE-makten krossas.