Expressen: ”99,4% av alla ’ensamkommande barn’ är män”

MEDIA. I en granskning av de ”ensamkommande barnen” från Afghanistan konstaterar den judiskägda tidningen Expressen att en förkrossande majoritet av dem är män och att ungefär hälften kommer från Iran där de haft tillgång till bland annat gratis sjukvård och skola.

”Ensamkommande barn”.

Begreppet ”skäggbarn” har växt fram tack vare att gruppen unga män från framförallt Afghanistan som har invaderat Sverige länge har beskrivits som ”barn” i media, trots att de i verkligheten är så pass gamla att många av dem behöver raka sig. I vissa bisarra utspel har politiker och flyktingaktivister till och med poserat med unga män i knät för att försvara bilden av de så kallade ensamkommande barnen.

Asylaktivist med ”barn” i knät.

Bonnier har genom sina tidningar varit ledande i att försvara massinvandringen, både genom att attackera mångkulturens kritiker men också genom att exempelvis försvara den förljugna bilden av föräldralösa barn på flykt undan krig och annan misär.

Men i en ”granskning” som publicerades under fredagen tvingas Expressen konstatera att detta är så långt från sanningen man kan komma. De 9 000 afghanerna – vilka är de egentligen?, frågar man sig i rubriken för att i ingressen sedan stapla upp vad man kommit fram till.

Den bistra sanningen. Skärmbild: expressen.se.

I den ovanligt objektiva granskningen erkänner man bland annat att ungefär hälften av de ”ensamkommande” från Afghanistan i själva verket kommer från Iran och ytterligare fem procent från Pakistan, men att deras asylskäl trots detta prövas utifrån läget i Afghanistan. Av samtliga har 13,5 procent uppgett att de till och med är födda i – och har bott hela sitt liv i – antingen Iran eller Pakistan.

Framförallt i Iran har de afghanska männen också ett relativt bra liv, med generösa eftergifter från den iranska regeringen gällande exempelvis sjukvård.

— Alla afghanska flyktingar har tillgång till grundläggande sjukvård, oavsett om de är registrerade flyktingar eller inte, berättar Charlie Yaxley, talesman för UNHCR i Europa och Asien.

— Det här är oerhört viktigt, eftersom det ger flyktingar tillgång till all sjukvård de behöver – även utöver grundläggande vård, fortsätter Yaxley.

Men det är inte bara gratis sjukvård i Iran som de afghanska männen tycks ”fly” från. De erbjuds även utbildning på samma villkor som iranska medborgare.

— Återigen är detta ett område där Iran har tagit enorma steg framåt, och även har statuerat exempel i många år. Grundskole- och gymnasieutbildning har varit tillgänglig för afghanska flyktingar i Iran i nästan 40 år, berättar Yaxley.

Dessutom anger man att så många som 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket och att 0 procent hade giltiga ID-handlingar när de ansökte om asyl i Sverige.

Vad som kanske är mest intressant är dock att Expressen medger att 99,4 procent av alla så kallade ensamkommande barnen från Afghanistan är män. Det finns alltså i princip inga kvinnor eller barn i gruppen, vilket är den bild som lögnpressen i flera år har försökt att framställa för att väcka sympati hos svenskarna för den förda folkmordspolitiken.

Dessutom motbevisar man grunden till regeringens allmänna amnesti för de afghanska männen, nämligen att de skulle ha fått en orättvist lång prövotid och därmed hunnit bli ”vuxna” innan deras ärende prövats och därmed ”missat” sin så kallade rättighet att prövas som barn av Migrationsverket.

— Om det under hela ärendets gång är samma uppgifter som ligger till grund för vårt beslut, så skulle den sökande inte ha kunnat göra sin ålder sannolik tidigare under asylprocessen heller. Sedan kan det såklart förekomma enstaka undantag av olika slag, men sådana fall är ovanliga, berättar Anna Lindblad, jurist och rättslig expert på Migrationsverket, för Expressen.

Källa:
De 9 000 afghanerna – vilka är de egentligen?

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

11
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Henke HimmlärKarl AMonkanVictorKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

om expressen säger såhär så innebär det att 100% ligger närmre sanningen

Lefflan
Medlem

Vad ska man säga.. Etablissemanget har vänt och vridit på allt som är sant, och gjort om det till lögner som passat deras folkmords agenda.
Nu börjar verkligheten komma ikapp de patologiska lögnarna.
Lögnens värsta fiende, är sanningen, och vilket parti & organisation är det som blir hårdast motarbetat av dessa patologiska lögnare? – Motståndsrörelsen.
Så vad väntar alla på som fortfarande tvekar över om motståndsrörelsen är värt att stödja och/eller ansöka till?

Andreas
Medlem

Min chock är föreställd.

Rokviken
Medlem

Får en känsla av ett gökbo.

Karl
Medlem

Fi fan! UUUUUUUUUT med banditerna!

Victor
Medlem

Så dom kommer skickas hem då?

Monkan
Medlem

Å herrejösses vad fick dom luft ifrån????Hycklarepack…

Karl-Путин A
Medlem

Nu visar det sig vilka som är de riktiga våldsbejakande extremisterna i Sverige. Det är vi sympatisörer till och medlemmar i Motståndsrörelsen som anklagas för detta, eftersom vi anser att våld i självförsvar ät tillåtet, något som vi också har stöd för enligt svensk lag. Fallet med de 9000 kriminella afghanska männen sätter fingret på vilka som är de verkliga våldsbejakarna; det är svenska politiker och deras koppeldragare (((bankmaffian))). T.o.m. flera partier inom 8-klövern har motsatt sig denna amnesti som de kallar ”ett ohanterligt problem”. Detta kriminella pack kommer att orsaka ett enormt lidande för den svenska befolkningen, något som… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Du vet hur svenskarna har röstat! 😉

Karl-Путин A
Medlem

Visst vet jag det – svenskarna vill tydligen ha det såhär. Det stora uppvaknandet lär dröja att tag till.

Karl
Medlem

Men 100 % är potentiella våldsverkare?