Expos teori: Politiska domar gynnar Motståndsrörelsen

INRIKES. I en kommentar till domen mot en medlem i Motståndsrörelsen – som fick två och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott – menar Expos Daniel Vergara att Motståndsrörelsen gynnas av förtryck från rättsväsendet. Även Christer Mattsson tror att organisationen kan dra fördel av domen.

Under onsdagen föll domen mot en medlem i Nordiska motståndsrörelsen i Sundsvall. Tack vare ett knappt funktionsdugligt gevär – som förvärvats i form av arvegods – och två järnrör, så dömdes motståndsmannen till två och ett halvt års fängelse.

Trots att mannen agerat fotograf och journalist åt Nordfront, och därmed hade källskyddat material, fick åklagaren slutligen tillstånd att gå igenom hans dator. Där hittades bland annat något som verkade vara researchdokument med information om två journalister som åklagaren påstod skulle bevisa att mannen planerade att mörda. I åtalet nämndes inget påtänkt offer vid namn, men åklagaren ansåg att hans medlemskap i Motståndsrörelsen var nog för att åtala även för förberedelse till mord.

Tingsrätten ogillade dock det senare och mannen dömdes endast för vapenbrott.

LÄS MER: Medlem friad från anklagelse om förberedelse till mord trots lögn-rapport från SÄPO – del 1 av 2

Den så kallade forskaren Christer Mattsson, som ofta konsulteras av lögnpressen i frågor som rör Nordiska motståndsrörelsen, menar dock att domen endast gynnar organisationen. Detta eftersom domen spär på bilden av organisationen som ”farlig”.

— Organisationen kommer att dra nytta av det här. Ju fler domar, desto mer rädsla, säger Mattsson till TT.

Mattsson menar även att Motståndsrörelsen kommer att ”raljera över domen” och ”försöka göra det till en rolig grej”.

— Det leder till att de bara genom att sätta på sig den vita skjortan bär på hela organisationens våldskapital. Och det här roar naturligtvis nazisterna, för de vet att de skrämmer folk genom att bara dyka upp, säger Christer Mattsson.

— Efter fängelsestraffet kommer han nog inte bara välkomnas tillbaka till NMR, han kommer få en viss hjältestatus också.

Den illegala underrättelseorganisationen Expo är inne på en liknande linje, när dess representant Daniel Vergara kommenterar domen till SVT.

— De vill få det att framstå som att systemet trycker ned dem, att de förföljs, säger han och fortsätter:

— Det är klart att NMR kommer att göra propaganda på domen som ett sätt att visa att systemet trycker ner dem. De vill bygga en upptrissade stämning.

Vergara konstaterar visserligen att Nordiska motståndsrörelsen bedriver helt legal opinionsbildning, men menar samtidigt att man drömmer om ”den slutgiltiga uppgörelsen”.

— Man har en strategi att bedriva opinionsbildning idag, men hela tiden så har man den här iden om att en dag kommer den slutgiltiga striden, en dag kommer det att bli revolution och det är något man förbereder sig för, säger Vergara.

— Man väntar på ett inbördeskrig, avslutar han.

Källor:
Forskare: Dömd nazist gynnar NMR
Expo: NMR lär använda domen som propaganda

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Med samma logik så borde väl tal om Finspång gynna etablissemangsfigurerna? Då borde de väl inte gnälla om att de framställs som att ha denna ort som slutdestination?

Faktum är att man i vårt samhälle under ett långt tag nu velat sopa de politiska förföljelserna under mattan genom att påstå att de gynnar offren för dem. Mycket skamligt.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan

2,5 år är ett solklart justitiemord. Hade den dömde varit sosse eller moderat så hade hans ”brott” inte ens lett till en rättegång. I den kulturmarxistiska skräckstaten Sverige gäller inga lagar längre, i alla fall inte för folk som är motståndare till (((regimen))).

I Sverige sätts alla ”brott” i sin kontext. Är du nationalsocialist och innehar en hemmagjord slangbella kan du dömas för förberedelse till terrorbrott och massmord – heter du Ahmed eller Mohammed och går omkring på stan med ett laddat automatvapen så kommer dialogpolisen och skjutsar hem dig utan att ens beslagta vapnet.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan

Så är det och det tycks som att nästan 100% av svenskarna gillar det. 😂

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Jo hehe…

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan

— Efter fängelsestraffet kommer han nog inte bara välkomnas tillbaka till NMR, han kommer få en viss hjältestatus också.

Christer Mattsson

Vad då, ”kommer få en viss hjältestatus”?

Han är redan en svenska folkets hjälte!

Det har han och alla hans kamrater varit ända sedan han och de gick med i Nordiska motståndsrörelsen!

comment image

Pierre
Nybörjare
Pierre
1 år sedan

Jo Daniel Vergara och våldäktsstiftelsen Ex-poo ska man ju ta seriöst om man är mentalt handikappad som samtlig personal på jude-tv tydligen.

Jo Daniel lägger sina små blatteben på ryggen direkt utan kommentarer när han blir konfronterad med videokamera, finns eller fanns klipp på jewtube, tror det var någon av folkets demonstrationer för några år sedan.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Våldsvänstern har väl också sina hjältar: Aschberg, ehrenborg, Mona sahlin, gudrun m.fl. hederliga kommunister där rikedom och lyxliv är skam på torra land. Brottslingar!

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Den svenskfientliga rasistiska och perversa invasionspolitiken enligt Talmud och Kalergi-planen gynnar Nordiska motståndsrörelsen, och det är också det naturliga skälet till motstånd. Svenskarna som röstar för de regerande förrädiska politikerna har ännu inte förstådd invasionspolitiken. Det har ingenting att göra med humanitära åtgärder eller lustig mångkulturell samlevnad (med människor och kulturer som aldrig passar ihop) men med att splittra och utbyta svenskarna. Regimeskifte eller ej 9 september? Sveriges ödesval, den inrikespolitiska situationen är alvarlig.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Vadå ”man” väntar på ett inbördeskrig ? Endast folkförrädare förnekar att vi befinner oss i ett krig. De kräver att de ska vinna det utan strider. Men vid någon punkt får till och med många idag parlamentsvurmande nog av den främmande regimens ”mjuka” ekonomiska och demografiska krig mot svenskarna.