Expo och Expressen sprider fake news om Motståndsrörelsen och moskéskjutningarna

LÖGNPRESSEN. I ett försök att sammankoppla Nordiska motståndsrörelsen med terrorism hävdar Expo att ”NMR hyllar terrordådet i Christchurch”. Expressen är också snabba att hänga på Expos fake news-påståenden.

Under dagen har juden Jonathan Leman tillsammans med Daniel Vergara publicerat en artikel på underrättelseorganisationen Expos hemsida där man vill beskriva hur Nordiska motståndsrörelsen skulle ”hylla terrordådet i Christchurch”.

Förutom att man tar citat ur sitt sammanhang från Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindbergs artikel där han kommenterade dådet, så har man skärmdumpat diverse kommentarer från sociala medier som man menar kommer från personer med anknytning till organisationen.

Expressen brukar vanligtvis visa föga intresse för Nordiska motståndsrörelsens ställningstaganden i olika frågor, snarare är det framförallt brottsmisstankar mot medlemmar i organisationen som brukar vara av intresse för den judiskägda tidningen att uppmärksamma. Men idag har man valt att slå på stort genom att försöka (men misslyckas med att) sammanfatta Simon Lindbergs kommentar i en artikel, där man landar i fake news-påståendet att Lindberg ”hyllar” moskéskjutningarna.

Nordfront vill påminna om att Nordiska motståndsrörelsens officiella ståndpunkt varken sammanfattas på sociala medier eller i folkfientliga tidningar utan i Simon Lindbergs artikel som helhet, där dådet varken uteslutande hyllas eller tas avstånd ifrån.

LÄS MER: Tankar om moskéskjutningarna i Nya Zeeland och eventuella paralleller till nordisk kamp

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Hur fan kunde de få Lindbergs artikel till en hyllning?
Lögnpressen med dyngjournalister kan varken läsa eller skriva, än mindre hålla sig till sanningen förstås…

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Slipsen

Självklart, men nu är ju Expo och Expressen bland de värsta fienderna som Motståndsrörelsen har så annat var inte att vänta. Dessutom är det ju bättre att de skriver lögner än att de inte skriver någonting alls, eller hur!? 😉

Sedan, om man får vara ärlig/kritisk så kan man väl säga att Simon Lindberg bjöd på det här. Vill man inte hylla händelsen i Nya Zeeland till 100% eller fördöma den till 100% så är det nog bäst att bara vara tyst. Att ställa sig mitt emellan och tramsa straffar sig direkt.

Elin
Nybörjare
Elin
1 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

Simon Lindberg gav ett bra svar i sin artickel om hur Nordiska motståndsrörelsen ställer sig till händelser som denna. Oavsett vad han hadde sagt så hadde fiendemedia försökt att koppla händelsen till oss. Men vad de tycker och skriver om oss är oviktigt i sak, det viktiga med Lindbergs artickel var att förklara för alla Nordfronts läsare hur organisationen ställer sig till händelsen.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
1 år sedan
Reply to  Elin

Jag är tveksam till om uttalandet var särskilt positivt. Som sagt, ska man inte ta ställning till 100% är det i en sådan här situation bättre att bara vara tyst.

Strunt samma. Det viktiga nu är att Motståndsrörelsen fortsatt är i strålkastarljuset.

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

En förklaring – blir en hyllning, ett KZ läger – blir en gaskammare, kärlek till fosterlandet – blir hat, en vinkning blir en Hitlerhälsning, men en sak vet vi med bestämdhet att vänstern i Tyskland EXPOs lierade, gick öppet med jublande plakat över över anfallet av terrorbombningen i Dresden där hundratusen oskyldiga föll offer. Vad gjore EXPO? Jo angrep i sin blaska anstäniga Tyskar, även nationella som ville hedra Dresdens offer. VI går inte med jublande plakat och angriper de sörjande i Nya Zeeland – eller hur? Så vilka är anständigare …