Expo-medarbetare polisanmäld för ofredande av SD-kvinna

MALMÖ. Expo-medarbetaren och folkpartisten Oscar Schau har anmälts för ofredande och hemfridsbrott efter att ha trakasserat en SD-politiker utanför hennes hem. Schau hävdar att han inte agerat på ett hotfullt sätt.

Oscar Schau (t.h.) visiteras av polis.

Oscar Schau (t.h.) visiteras av polis.  Schau är Expo-medarbetare och ställer upp i landstingsfullmäktigevalet för Folkpartiet. Foto: SD

Det var under torsdagen som polis tvingades ingripa mot Oscar Schau och hans kumpan som ofredade lokalpolitikern Eva-Marie Olsson (sd) utanför hennes hem. Schau är frilansjournalist för den svenskfientliga stiftelsen Expo men ska vid tillfället ha agerat på uppdrag för sajten Interasistmen.

Sverigedemokraterna skriver i ett pressmeddelande att Expo-medarbetaren trängde sig in och förföljde Olsson på hennes tomt:

Två personer varav den ena till del var maskerad trängde sig på och förföljde politikern in på tomten fast denna vid flertal tillfällen klart sagt NEJ till att prata med den unge man som sade sig vara frilansjournalist och då enligt honom per automatik är politiker skyldiga att svara.

Gårdagens händelse föregicks av att under sent på onsdagskvällen terrorisera med telefonuppringningar, både på politikerns tjänstetelefon, hemtelefoner och även sambons telefon.

Oscar Schau.

Oscar Schau.

Oscar Schau har på Interasistmen avvisat anklagelserna och hävdar att man vara ville ”få hennes bild” av sajtens uthängning av henne samma dag som hembesöket. Schau försvarar de upprepade telefonsamtalen och konfrontationen med att ”vi som medborgare/journalister förväntar oss att förtroendevalda politiker ska kunna förklara sina uttalanden för media”. Schau bekräftar i sin svarsartikel att han befunnit sig på Olssons tomt efter att Olsson klargjort att hon inte vill prata med honom.

Det var när Olsson skrev en kommentar på ”den hatiska sajten Petterssons blogg” som Schau började förfölja henne. Schau lade samma dag som ofredandet upp flera av Olssons till synes harmlösa kommentarsinlägg på Interasistmen och kryddade dem med egna tolkningar. Det som Schau ville konfrontera Olsson med var att hon hade använt sig av ordet ”negroid” i en kommentar om ”den växande negroida populationen i Malmö”.

Oscar Schau är nu polisanmäld för hemfridsbrott och ofredande.

Källa:
Pressmeddelande från Sverigedemokraterna

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om