Exit: Metro ljuger om Svenska motståndsrörelsen

Efter att Nationellt Motstånd i dagarna synade Exit-medlemmen Carl Wennerstrand i sömmarna efter dennes uttalanden om Svenska motståndsrörelsen i Metro, så har Exit publicerat en artikel som starkt antyder att Metro ljuger. Eftersom vi på Nationellt Motstånd vet sedan tidigare att Wennerstrand är mytoman, liksom många andra på Exit, så tog vi för givet att Metro denna gång talade sanning (vilket vore första gången) när de citerade Wennerstrands utspel om Svenska motståndsrörelsen. Nu verkar det som mest sannolikt att både Exit och Metro ljuger.

Exit är en så kallad avhopparorganisation bestående av påstådda före detta nazister av vilka de allra flesta av dem var och är gravt asociala personer, narkotikamissbrukare och andra typer som Svenska motståndsrörelsen aldrig tagit i med tång. Dessa åker land och rike runt och ljuger om sina tidigare liv. Mest populärt är att beskriva sig själv som en tidigare farlig nazistledare, trots att ytterst få nått någon högre position inom den nationella rörelsen, allra minst hos oss.

En av dessa är Carl Wennerstrand. Han är en av dem som ingen känner till trots att han ska ha varit mycket aktiv. Wennerstrand hävdar bland annat att han varit ”aktiv nazist i Riksfronten och Vitt ariskt motstånd”. Problemet är att ett flertal tidigare förgrundsgestalter i de nu nedlagda i Riksfronten och Vitt ariskt motstånd aldrig hört talas om personen förrän han dök upp i Exit och föreläste.

– Jag känner inte till honom. Om han var med oss så var han i alla fall aldrig någon tongivande person, kommenterade Pär Öberg, en av de ledande i Riksfronten, när Nationellt Motstånd undersökte saken.

Men trots att detta avslöjande kanske borde gjort Wennerstrand på defensiven så har det inte haft någon inverkan på hans engagemang i denna lukrativa avhopparbransch. Wennerstrand fortsätter föreläsa, ljuger lite här och där och kaboom! Så sitter han i TV4 nyhetsmorgon som ”expert på extremhögern”. Och i onsdagens Metro-upplaga så dyker Wennerstrand upp igen. Han är i sin essä. Lögner som aldrig förr tycks komma ur hans mun. Helt plötsligt är Wennerstrand en före detta ”SMR-medlem”, och inte nog med det, han ”känner flera av topparna i SMR”. Som vanligt när det haglar sådana här lögner mot organisationen så utreder Nationellt Motstånd saken. Jag ringer runt ”topparna i SMR” och det väntade svaret från de flesta blir: ”Vem då”?

Vi vet att Wennerstrand haft problem med sanningen förut, men kan det vara så att det är Metro som ljuger denna gång? Kan det vara så att både Metro och Exit drar till sig lögnhalsar? Under gårdagen publicerade i alla fall Exit via hemsidan fryshuset.se en dementi. Exit skriver:

”Artikeln, som delvis baserades på en intervju med Carl Wennerstrand, verksam inom Exit/Fryshuset, innehöll en rad felaktigheter rörande den nationalsocialistiska organisationen Svenska motståndsrörelsen (SMR). Uppgifter som vår anställde aldrig har sagt och inte står bakom. Här listar vi därför korrigeringar av samtliga felaktigheter som publicerades i Metro:” (följt av en lång lista på felaktigheter).

Så vilka är det som ljuger – Exit eller Metro? Får vi svaret i morgondagens Metro? Jag kan knappt bärga mig.

Relaterade artiklar:
TV4, Metro och Carl Wennerstrand.

Fryshuset korrigerar felaktiga uppgifter om Svenska motståndsrörelsen i Metro.

Avhoppare ljuger om tidigare liv.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments