EU:s nya styrning av Internet blev ”värre än befarat”

1984. Idag röstade Europaparlamentet mot internets frihet. Resultatet blev en succé för överstaten.

Idag röstade Europaparlamentet om internets frihet. ”Resultatet blev värre än vad man kunde föreställa sig. Inte bara passerade både det som kallats “länkskatt” och “internetfilter”, det smögs också in ett förbud för privatpersoner om att filma sportevenemang. Allt inför stående ovationer, till burop mot de kritiker som försvarade internet. Jag är chockad”, skriver Emanuel Karlsten i en krönika för Breakit.

Karlsten har varit en av mycket få journalister som intresserat sig för EU:s samtida upphovsrättsreformer. Dessa, tillsammans med utökade ”personskyddslagar”, kända under förkortningen GDPR, syftar till att stärka greppet om informationsflödet på internet.

Han skriver vidare:

Så när förslaget till Copyrightdirektiv till slut röstades igenom, med bara kosmetiska förändringar, ställde sig ledamöterna upp i parlamentet och applåderade. När en ledamot försökte protestera, säga att detta var ett fruktansvärt slag mot internets frihet, buades han ut. Säkert till viss del för att ledamoten — åter en gång — brutit mot ordningsreglerna. Men det kändes symboliskt. Ett jubel för internetbegränsning, och buande för dess försvarare.


Karlsten skriver vidare att fler censuråtgärder är att vänta:

Allt detta händer samma dag som EU-kommissionens ordförande lägger fram ytterligare ett förslag som förlitar sig på ett internetfilter. Nu är det inte bara upphovsrättsskyddat material som ska fastna i filtret, utan också terrorpropaganda. Sajter föreslås att inom 24 timmar ta bort sådana publiceringar. Hur ska det gå till? Det är omöjligt utan ett filter. Utan ett finkornigt filter, som tar bort det mest som kan likna terrorpropaganda – för att sajten ska slippa ans

Läs hela krönikan på Breakit.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorPålästKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

En viss folkstam har tagit det totala greppet om nyhets- och åsiktsflödet. Den bolsjevistiska diktaturen är nu införd även i sovjetstaten EU och allt detta samtidigt som Ungern utsätts för en häxprocess i EU, där det krävs att Ungern fråntas sin rösträtt, bla för ”inskränkingar i pressfriheten” och förföljelse av ”filantropen” George Soros.

Påläst
Medlem

Svensken är ändå inte mottaglig för seriös information.

Victor
Medlem

Någon som vet om SD röstade för det här? Hmm. Kanske dags att bjuda in han Smdif eller vad han heter från Flashback igen till Radio Nordfront på Söndag och diskutera den här nyhtern?