Europeiska och afrikanska ledare på invandringskonferens i Marocko

Afrikansk invandring till Europa har ökat explosionsartat under den senaste tiden. Bara sedan årsskiftet har över 8000 afrikanska främlingar landstigit på Kanarieöarna. På Malta har ett tusental afrikaner hamnat. Nu träffas europeiska och afrikanska ledare i Rabat, Marocko, för att diskutera problemen som den ökade invandringen medför.

Politiker från 57 olika europeiska och afrikanska länder sammanträder nu i en två dagar lång invandringskonferens i Marockos huvudstad Rabat för att försöka få klarhet i, och möjligtvis till viss del hindra, den massiva afrikanska invandringen till Europa.
En av de många politiker på plats i Rabat är Frankrikes judiske inrikesminister Nicolas Sarkozy. Sarkozy gjorde sig efter upploppen i Frankrike känd som den politiker som ville ta hårdare tag mot de våldsbenägna invandrarhorderna (dock utan att kasta ut dem). I samband med detta beskylldes han flera gånger för främlingsfientlighet. Nu efteråt vet vi dock att Sarkozy varken är ”främlingsfientlig” eller ser till det franska folkets bästa, något som han ger ytterligare bevis för under konferensen i Rabat.

”-Europa måste vara försiktigt så att det inte förvandlas till en fästning bara för att hålla invandrare ute”, säger Sarkozy som även varnar för den ”farliga myten” om att Europa klarar sig utan invandring.

Naturligtvis vet vi att det är den raka motsatsen som är en farlig myt. Myten om att mångkultur och massinvandring inte bara är någonting positivt, utan även något nödvändigt för ett modernt samhälle. Sanningen är dock att Europas länder klarar sig alldeles utmärkt utan att tusentals främlingar översvämmar dem.

Istället för att förorda bättre gränsbevakning och hårdare lagar har man under konferensen inriktat sig på att försöka se till så att alla är införstådda i att de afrikanska flyktingarnas rättigheter måste tillgodoses och att de inte skall behöva oroa sig för att bemötas på ett rasistiskt sätt då de anländer till nya länder.
Att konferensen kommer leda till minskad invandring skall ingen tro.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments