Skeptiker till den officiella versionen av ”Förintelsen” döms i ett antal europeiska länder till fleråriga fängelsestraff på löpande band. Men det går inte i längden att upprätthålla demokratisk trovärdighet när våra ”demokratiska” system alltför uppenbart undertrycker vissa tankar. Detta har två ministrar, i Finland respektive Schweiz, nu kommit till insikt om.

Lagen om förintelseförnekelse fungerar som sköld och svärd för Israel och judiska intressen och sionisterna vill ha lagen i varje europeiskt land. Men den är inte aktuell i vårt grannland Finland, i alla fall inte om landets utrikesminister, Erkki Tuomioja, får bestämma.

”Lagarna ska omfatta alla”
I Finland liksom i Sverige finns ännu inte den lag om förintelseförnekelse som stiftades i ett tiotal andra europeiska länder efter andra världskriget. Enligt utrikesministern Erkki Tuomioja passar lagen heller inte in i det finska rättssystemet.

Han skriver på sin personliga blogg, vilket uppmärksammades i media förra veckan, att ”eftersom förintelseförnekelse i de allra flesta fall har antisemitiska kopplingar så finns det andra lagar som kriminaliserar rasistiska handlingar och kränkningar och som innefattar alla etniska grupper”.

Tuomioja anser alltså att det behövs censurlagar, såsom ”hets mot folkgrupp”, för att bekämpa patriotism, men att dessa lagar ska skydda fler än en utvald grupp. Förnuftigt tänkt, om det nu inte vore så att det dessutom redan finns lagar om olaga hot, kränkning m.m. som täcker upp censurlagen ”hets mot folkgrupp”.

”Jag vill inte att en åsikt inte får uttalas”
Schweiz justitieminister, Christoph Blocher, går också hårt emot förbudlagen. I hans land har ett flertal kritiker av den officiella versionen av förintelsen dömts till fleråriga fängelsestraff enligt den lag som redan finns där. Blocher har nu uppmanat regeringen att ändra lagen, som dömer den som ”förnekar, förminskar eller relativiserar massmord eller brott mot mänskligheten”.

Blocher menar att yttrandefrihet är viktigare än att skydda en viss etnisk grupp och han säger till tidningen Neue Zuercher Zeitung (NZZ) att: ”Jag vill inte att en åsikt inte får uttalas eftersom någon kan bli kränkt av den”

Enligt ministern ska definitionen av massmord fritt diskuteras mellan historiker. ”En debatt i ämnet har ingen grund om olikartade åsikter förbjuds”.

Som bekant dömdes den brittiske historikern David Irving tidigare i år till tre års fängelse av en österrikisk domstol endast för att ha uttryckt tvivel kring ”Förintelsen”. Hade Blocher fått bestämma hade Irving fått föra fram sina åsikter i en fri diskussion mellan historiker och inte kastas i fängelse av en modern inkvisitonsdomstol.


  • Publicerad:
    2006-10-26 00:00