Europeisk polis knäckte kriminellas krypterade telefoner – flera mord avvärjda

INRIKES. Europeisk polis har knäckt krypteringen på kommunikationsverktyget EncroChat. Detta har lett flera arresteringar i Europa.

SVT rapporterar att den knäckta krypteringen möjliggjorde att polisen i flera europeiska länder kunde avlyssna brottslingar i realtid. Detta har sannolikt gjort att tiotal mordförsök har kunnat stoppas i Sverige enligt Linda H. Staaf, chef för underrättelseenheten på NOA. I Storbritannien har beslag på 54 miljoner pund gjorts, det är ungefär 630 miljoner svenska kronor. Linda H. Staaf går inte in på detaljer om arresteringarna men säger till SVT:

– Men om du tar fram en karta och ser var skjutningar och sprängningar i Sverige äger rum, så är det i huvudsak på samma platser.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 månad sedan

Ja en bör nog se allt som man gör online nästan som om det vore allmän känndedom redan. Rimmar 100% med vad Jesus sade typ ”det finns inget dolt som inte kommer uppenbaras”.