EU-topp vill se EU-armé som kan angripa Syrien

GLOBALISM. Guy Verhofstadt, EU-parlamentets Brexitsamordnare, säger att EU borde inrätta en egen armé, bland annat för att angripa länder som Syrien.

Guy Vergohstadt. Foto: ALDEGroup/CC BY-ND 2.0.

Guy Verhofstadt talade i förra veckan i EU-parlamentet i Strasbourg. I talet lade den forne belgiske premiärministern ut sin vision för en framtida militärallians och armé tillsammans med EU:s medlemsstater. En sådan armé borde inrättas för att bland annat kunna delta i militära angrepp mot länder som Syrien, skriver The Telegraph.

Verhofstadts tal hölls efter det att USA, Storbritannien och Frankrike gemensamt bombade syriska regeringsmål. Verhofstadt menar att en EU-armé skulle kunna delta i sådana aktioner. Han benämnde en framtida EU-armé som “ett nytt transnationellt projekt som drivs av ett paneuropeiskt momentum”.

Men Guy Verhofstadt talade inte bara om en EU-armé i parlamentet. Han kritiserade även EU för att inte ha varit tillräckligt solida efter Brexitomröstningen i Storbritannien, som ska innebära att landet lämnar EU.

Källa:
Guy Verhofstadt calls for EU army capable of launching strikes on Syria

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VeraFredrikaDonnie Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Donnie
Medlem

Undrar vilken del av jude maffian han är del av !!!

Fredrika
Medlem

Här kommer en hälsning från Syrien till det förbannade EU: https://youtu.be/awxcWgHW9fs

Vera
Medlem

Barn och barnbarn till krigshetsarna från 1939 – äpplet faller ,,,,