EU skryter över censurerade sociala medier

CENSUR. EU skryter över hur de tillsammans med sociala medier stryper yttrandefriheten på internet.

Globalistunionen EU skryter över hur censuren på internets sociala medier breder ut sig. Efter att de 2016 inledde ett samarbete med bland andra Youtube, Microsoft, Twitter och Facebook har sociala medieföretagen dubblerat hastigheten som de raderar så kallat ”hate speech” på sina plattformar.

89 procent av flaggat innehåll ses nu över inom 24 timmar, enligt EU.

— Resultaten visar att plattformarna tagit deras skyldigheter på allvar, säger EU:s inkvisitor Vera Jourova som dock poängterar att kampen mot yttrandefriheten på internet ”inte är över”.

USA:s president Donald Trump har tidigare uttalat sig kritiskt mot censuren men har ännu inte lagstiftat i frågan.

Nordiska motståndsrörelsen är en av de politiska entiteter som censureras kraftigast på sociala medier. Organisationens Youtubekonto kringskars häftigt under förra våren efter att den judiska tidningen Expressen utövat en påverkanskampanj mot judiska Google, som äger Youtube. Detta trots att Nordiska motståndsrörelsens arbete för de nordiska folkens överlevnad inte på något sätt bryter mot Youtubes policy.

Källa:
EU: Tech giants responding faster to hate speech online

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments