EU-parlamentet röstar nej till kontroversiella upphovsrättslagar

YTTRANDEFRIHET. EU-parlamentet har röstat nej till att implementera de nya kontroversiella upphovsrättslagarna, vilka kritiker menar skulle innebära slutet på internet som vi känner det.

Det handlar om ett lagförslag om de så kallade “Artikel 13” och “Artikel 11”. Den förstnämnda lagen skulle kräva att sajter implementerar ett filter som ska läsa igenom all media som laddas upp på internet. Artikel 11 är en så kallad länkskatt för internetsajter. Lagförslaget, som röstades igenom av EU:s juridiska utskott härom veckan, har kritiserats hårt då det skulle innebära att exempelvis parodier kan blir föremål för omfattande censur.

EU-parlamentet röstade under torsdagen nej till lagförslaget med röstsiffrorna 318-278. Alla nio svenska partier i parlamentet var emot förslaget på förhand.

Detta innebär dock inte att lagförslaget skrotas. Det skickas nu tillbaka och ska göras om. I september väntas det bli en ny omröstning om det då reformerade lagförslaget.

Källa:
Europaparlamentet sänker Artikel 11 & 13 – För tillfället

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
VedklampenPålästKarl ADen-Kristne Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Den-Kristne
Medlem

En spark i rätt riktning!

”Be the change you want to see in the world”

Karl-Путин A
Medlem

Samtidigt har Tysklands regering enats om en ”skärpt” invandringspolitik. Det bidde inte ens en tumme. Inga direktavvisningar av illegala rasfrämlingar som har korsat 5-6 säkra länder och inga uppsamlingscenter enligt ungersk modell där förbrytarna (endast 2-3% är verkliga flyktingar enligt FN och EU) hålls inlåsta tills deras ärenden behandlats. Asylprocessen ska istället skyndas på (så att det blir ännu lättare för grovt kriminella och terrorister att slinka igenom). I själva verket har man alltså gjort det lättare för parasiterna att fortsätta invadera Tyskland, (((politikerna))) kan ljuga sina väljare i ögonen att de skärpt migrationslagarna, enligt svensk lögnmodell. Svenska (((politiker))) påstår… Läs mer »

Påläst
Medlem

Majoriteten har länge varit s k anhöriga.

Karl-Путин A
Medlem

Spelar ingen roll, vill de umgås kan de göra det i hemlandet. Det går 20 flyg om dagen till Somalia – helt obegripligt med tanke på vilken ”krigsskådeplats” det är. Noll risk att man råkar ut för en gruppvåldtäkt dessutom i Mogadishu.

Karl-Путин A
Medlem

Så jämn som omröstningen var så kommer lagen att gå igenom nästa gång. Det behövs inte ens några ändringar -jo, kanske några kosmetiska eller rent av skärpningar, med tanke på att nästan alla eu-parlamentariker är köpta av olika (((lobbygrupper))).

Vedklampen
Medlem

De kommer döpa om förslag till lagarna och ändra en mening sedan försöka igen och igen o igen o igen. UT ur EU NU!