EU-parlamentet röstade för förbud av ”nazistiska och nyfascistiska organisationer”

EUROPA. En förkrossande majoritet i EU-parlamentet röstade under dagen igenom en motion som uppmanar medlemsländerna att förbjuda så kallade nazistiska och nyfascistiska organisationer. Islamistiska terrorgrupper eller kriminella våldsvänsterorganisationer omfattas inte av uppmaningen.

EU vill tysta det nationella motståndet inom unionen.

Med siffrorna 355 mot 90 röstade EU-parlamentet idag ”ja” till en motion som uppmanar den globalistiska unionens medlemsländer att förbjuda det man kallar för ”nynazistiska och nyfascistiska organisationer”.

Enligt Europaportalen är ledamöterna oroade över ”den ökande normaliseringen av fascism, rasism och främlingsfientlighet”. I motionen nämns också Anders Bering Breiviks dåd som ett varnande exempel, trots att Breivik varken var fascist, nationalsocialist eller organiserad i någon organisation överhuvudtaget.

Man använder också Norden som ett varnande exempel på växande nationalsocialism och fascism, likväl som Polen, Grekland, Italien, Tyskland, Frankrike och Lettland.

Förutom ett förbud av nationella organisationer uppmanar man medlemsländerna att skärpa hatbrottslagstiftningen, att man tar tag i ”rasism och fascism” i idrottsvärlden – framförallt inom fotbollen – och att man etablerar effektiva så kallade Exit-program för personer som vill lämna ”våldsamma nynazistiska och nyfascistiska miljöer”.

Att motionen klubbades igenom innebär dock inte automatiskt att medlemsländernas lagstiftning förändras, och ett sådant förbud strider mot flertalet EU-länders grundlagar, varför det återstår att se hur och om uppmaningen kommer att implementeras.

I Sverige har dock politiker från flertalet riksdagspartier sedan i somras talat om ett förbud mot Nordiska motståndsrörelsen och i Finland har organisationen förbjudits genom två domstolsbeslut. I det senare fallet väntar en eventuell förhandling i Högsta domstolen om ett slutgiltigt avgörande i frågan.

Källor:
EU-parlamentet uppmanar: Förbjud nyfascistiska organisationer
Parliament demands ban on neo-fascist and neo-Nazi groups in the EU

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
FredrikaValhallaFredrikSlipsenCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
John
Medlem

Lämplig låt https://www.youtube.com/watch?v=6z8C5nVdv_E Landser- Republik der Strolche Och översättning: De pratar om demokrati Som ju betyder folkstyre. För oss finns det inget. De som klagar tas i förvaring. De är själva rasister för de hatar den vita rasen. De är de sanna fascisterna. Sätt alla oliktänkande i fängelse! Republiken av ligister! Demokrater diktatur! Republiken av ligister! Ren polisstat! De säger att soldater är mördare. Men kommer det verkligen till krig. Då skall de rädda era arslen och er ruttna republik. De hänger i bunkern och nippar champagne med smak. Och gnuggar hånfullt sina händer när den tyska soldaten dör för… Läs mer »

Klaus
Medlem

Det marxistiska européerfientliga EU-parlamentet lyder odemokratiskt den judiska minoriteten, Talmud och Kalergi-planen, och vill därför förbjuda folkens självbestämmanderätt. Och sanningen om ”förintelse” ska fortfarande förtryckas.
Situationen blir farligare för de europeiska infödda befolkningarna medan det blir bättre för US-amerikaner under Trump-administrationen eftersom Donald Trump är nationalist och han är mot okontrollerad gränslös immigration. När fattar européerna?
https://voiceofeurope.com/2018/10/fonald-trump-on-undocumented-unmerited-immigrants-we-dont-want-them/

Caesar-Aurelius
Medlem

Vem bryr sig?

Det är ju ändå hög tid att någon börjar att skjuta folkförrädare.

Slipsen
Medlem

Oerhört demokratiskt förslag(indirekt order)från EU(Europeisk Undergång)-parlamentet!
Skriver inte mer på grund av en alltför hård lagstiftning som förbjuder yttrandefrihet a la demokraturen!

Fredrik
Medlem

EU är den värsta skiten som finns.

Valhalla
Medlem

EU ha bekänt färg. Den totalitära demokratin vill förbjuda alla andra politiska ideologier.
Zigenerskan Soraya Post sitter i Eu och bestämmer om förbudet mot nationalsocialstiska och nationalistiska partier.
Vilken tid vi lever i !

Fredrika
Medlem

…Samtidigt som internazistisk politik är den enda som tillåts. Att förbjuda nationalistiska partier och kräva att all politik är internationalsocialistisk toppstyrnd från EU och FN är mycket magstarkt. Man får inte ens lov att vilja bo i en nationalstat längre. Alla måstevara världsmedborgare för att ge turbokapitalisterna fritt fram att suga ut människor över hela världen och flytta runt dem efter bankernas behov.

Död åt internationalsocialismen!