EU-parlamentet rasar mot tillsättningen av EU-kommissionens generalsekreterare

KRITIK. EU-parlamentet kritiserar i starka ordalag EU-kommissionen för befordringen av Jean-Claude Junckers närmaste man Martin Selmayr till EU-kommissionens generalsekreterare.

Tysken Martin Selmayr har de senaste åren arbetat väldigt nära EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker. Nyligen befordrades han plötsligt till att bli EU-kommissionens generalsekreterare, någonting som varit väldigt omtvistat.

EU-parlamentets inflytelserika budgetkontrollutskott anser att befordringen av Selmayr skett under “kuppliknande” former. Parlamentets inflytelserika budgetkontrollutskott röstade även i veckan för att uttrycka sitt missnöje mot tillsättningen av Selmayr.

EU-parlamentet uppmanade EU-kommissionen att “ompröva förfarandet för tillsättningen av den nya generalsekreteraren för att ge andra kandidater inom den europeiska offentliga förvaltningen en möjlighet att ansöka.”

Trots den skarpa kritiken mot Martin Selmayr och EU-kommissionen kräver inte EU-parlamentet att Selmayr ska fråntas sitt uppdrag som generalsekreterare.

Källa:
Hård kritik mot utnämning av generalsekreterare

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

”Freds- och demokratiprojektet EU”. När man skulle tillsätta ordföranden, som är EUs ”statschef”, för Europeiska rådet så motsatte sig Polen utnämningen av polacken Donald Tusk, men det struntade EU-kommissionen i och tillsatte honom ändå, trots att enligt regelverket måste alla 28 medlemsländer vara eniga om kandidaten.

Och sen anklagar samma EU-kommission Ungern för att vara en sluten fascistisk diktatur som parasiterar på EUs budget. Ungern anser i sin tur att EU inte följer sina egna lagar vad gäller det yttre gränsskyddet och följandet av sina egna konventioner som tex Dublinförordningen och Schengenavtalet.

Fredrika
Medlem

Juncker och hans (((kamrater))) har förmodligen bestämt sig för denna shabbos goj för länge sedan. Det ger judarnas krav på EU-staterna mer legitimitet, tror de.