EU-parlamentet försöker beröva Ungern på sin rösträtt – stoppas av Polen

EU. På grund av Ungerns invandringskritiska inställning röstade en majoritet av EU-parlamentet nyligen för att beröva landet på sin rösträtt. Polen meddelar dock att man vägrar gå med på detta och ämnar hindra EU.

Nyligen röstade en majoritet (448 för, 197 mot) för att aktivera Artikel 7 mot Ungern, vilket innebär att landet kan komma att berövas på sin rösträtt i parlamentet. Detta uppges bero på att Ungern för en allt för invandringskritisk politik, och att man även hindrar George Soros organisation Open Society Foundation och liknande organisationer från att verka i landet.

För att beröva ett EU-medlemsland på sin rösträtt krävs emellertid att 80 procent av parlamentet röstar för förslaget, och Polen meddelar att man inte under några omständigheter kommer tillåta implementeringen av Artikel 7.

— Polen ser med stor oro på onsdagens beslut i EU-parlamentet att stödja implementeringen av Artikel 7 mot Ungern. Alla länder har rätt att göra inrikespolitiska reformer om de anser det nödvändigt. Att införa sanktioner mot medlemsstater leder endast till ännu större splittring mellan EU-medlemmarna. Polen kommer att rösta emot alla möjliga sanktioner som kan tänkas införas mot Ungern, säger Polens utrikesminister Jacek Czaputowicz.

Detta är andra gången som EU försöker använda Artikel 7 för att tvinga medlemsstater till lydnad. Förra gången var det Polen som utsattes då landet rensade upp bland sina kommunistiska medier.

Källa:
Poland to Veto EU Sanctions ‘in Solidarity with Hungarian People’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
DarthPerKarl-Путин AFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Och de svenska regeringarna hyllar EU som demokratins högborg. Förankrat EU i grundlagen.

Den representativa demokratin i Sverige representerar makten i diktaturen som vill ta allt inflytande från länder som inte bejakar Bryssel -”Kremls” totala styrning. Vilket Sverige gör ich hyllar allt förtyck av både Polen och Ungern. Det var den ”demokratin” ni röstade för i år igen, stackars vilseledda och kuvade svenskar.

Hur står Polen och Ungern ut med att ingå i EU? Från att ha fötryckts av Sovjet till att nu alltid straffas av Sovjet v2,0.

Det är synd om (de goda) människorna.

Karl-Путин A
Medlem

Hur står Polen och Ungern ut med att ingå i EU?

De tar kampen. Om fler länder visade lite stake så skulle EU kunna förändras till frihetens högborg, istället för det nya Sovjetunionen 2,0.

När EU kollapsar kommer länder som Slovakien, Polen, Tjeckien, Ungern, Italien, Bulgarien och flera andra Balkanländer att ha en framtid. Den enda framtid Sverige har att se fram emot är att gå under i global utsugning och ett blodigt inbördeskrig.

Darth
Medlem

Flera länder inom EU (baltikum till exempel) med majoritetsbefolkningar emot flyktingmottagande vågar för tillfället inte ta striden mot EU av rädsla för repressalier. De är nettobidragstagare och fortsätter gärna ta emot dessa. De har hittills klarat sig genom att ta emot ett minimum av flyktingar som i de flesta fall så snart som möjligt frivilligt söker sig vidare till länder med bättre bidrag, såsom Tyskland och Sverige. Det här skulle dock inte hålla länge om trycket ökade något, det skulle med ganska stor säkerhet leda till revolt.

Karl-Путин A
Medlem

Ja, så är det. Svenska kommunpampar i glesbygden resonerade likadant för några år sen; ”vi tar pengarna från staten och sen flyttar slöddret ändå iväg till någon storstad”.

Men sen kunde storstäderna av olika anledningar inte ta emot slöddret och nu sitter kommunpamparna där med svarte petter.

Det finns bara en hållbar väg att gå; ta striden själv och förvänta dig inte att någon annan ska göra det åt dig.

Per
Medlem

”En för alla, alla för en”.

Karl-Путин A
Medlem

Svagt bara att inte fler EU-länder ställer upp på Polens och Ungerns sida. Men det är väl en avspegling av hur djupt Soros klor sitter i de respektive länderna.

Det intressanta med det här fallet är att det så klart tydliggör vilka som har den reella makten i EU. Den judiske räntespekulanten Soros ska alltså ha större makt i Ungern än vad den folkvalda regeringen har.

Det är detta som är demokrati, hjärntvättas våra barn med i skolan.