EU-parlamentariker kräver strängt Brexit-avtal om Assange utlämnas till USA

UTRIKES. I ett anförande i EU-parlamentet krävde ledamoten Martin Sonneborn ett strängt Brexit-avtal om Storbritannien överlämnar Julian Assange till USA.

Den tyske EU-parlamentarikern Martin Sonneborn, representant för tyska Die Partei, har i ett anförande inför parlamentet krävt att unionen ska tvinga Storbritannien till det mest stränga Brexit-avtal man kan tänka sig, om landet lämnar över Julian Assange till USA.

Han påminde även församlingen om att man tidigare i veckan röstat igenom en lag som ska skydda visselblåsare mot åtal och hänvisade till läckt filmmaterial som visar hur amerikanska soldater mördar civilister, vilket kan ses nedan:

Förutom Sonneborn har också Heike Hansel, ledamot för det tyska vänsterpartiet Die Linke, protesterat genom att delta i en manifestation utanför Belmarch-fängelset i London där Assange sitter just nu.

— Vi anser att han visat allmänheten sanningen om amerikanska krigsbrott i Afghanistan och Irak och att han därför borde prisas, inte förföljas, sade den tyske vänsterpolitikern.

Källa:
‘Stupid Brexit’ should hit UK fast & hard if Assange is handed over to US – German MEP

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det ska vara både/och. Ett hårt Brexit och totalt skydd för alla visselblåsare. Men så blir det inte. USA/England/EU styrs av samma herrar. Ingenting gäller.

Eller som Radio Nordfront gästen Claes Hedberg skriver i sin bok när han citerar Alf Henrikson…

”Socialismen är ett system varmed svenskarna löser all världens problem. Endast det som hemmavid kniper ska lösas efter andra principer.”

Som i Sovjetunionen. Och EU.