EU och Storbritannien överens om Brexit-plan

UTRIKES. Under måndagen meddelade Europeiska unionen och Storbritannien att de två parterna kommit överens om en plan för Storbritanniens utträde ur EU.

I snart ett år har förhandlingar mellan EU och Storbritannien pågått febrilt för hur det brittiska utträdet ur EU ska se ut. Förhandlingarna tycktes inte ha burit frukt, fram tills måndagen.

EU:s chefsförhandlare Michel Barnier och Storbritanniens Brexit-minister David Davis meddelade på en gemensam presskonferens under måndagen att parterna nått en överenskommelse i frågan. David Davis menar att överenskommelsen är ett “avgörande steg” för Storbritanniens EU-utträde och tillade att Storbritannien kommer att börja ett nytt liv utanför EU.

Den fråga som EU och Storbritannien ännu inte kunnat komma överens om gränsen mellan Nordirland – som tillhör Storbritannien – och Irland.

Storbritannien planerar att börja lämna EU den 29 mars 2019 och träda ur officiellt ur unionen i december 2020.

Källa:
EU och Storbritannien är överens om brexit-plan

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RichardFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

”Ett nytt liv utanför EU”? Som de ljuger!

Richard
Medlem

Jag blev så tröt redan efter allt gäll efter omröstningen att gå ur. Som att det skulle till någon större förändring. Ju mer tiden går nu så blir det bara mer uppenbart att så inte är fallet. Det har vid flera tillfällen sagt att de vill att UK bara ska gå ut formellt. Tror dom verkligen att landet där de största judiska globalist bankirerna (så som Rotschild) skulle bli utslängda från något. Nej det är ju snarare England som styr resten av Europa…