EU-kommissionens ordförande hyllar Karl Marx

EU. EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker hyllade nyligen juden Karl Marx genom att resa en gigantisk staty av kommunisten i den tyska staden Trier.

EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker reste under förra lördagen en gigantisk staty av kommunisten Karl Marx under ett besök i den tyska staden Trier. Juncker höll därefter ett liderligt hyllningstal till kommunisten på hans 200-års dag.

Juncker avråddes på förhand i ett brev från en grupp amerikanska kongressledamöter från att hylla Karl Marx, där de underströk att Marx kan knytas till mer än 100 miljoner människors död i kommunistiska diktaturer. ”Marxismen är en giftig ideologi som har lett till massakrer, tortyr och slaveri varhelst den har implementeras”, skrev de amerikanska politikerna i brevet.

En grupp parlamentsledamöter från det ungerska regeringspartiet Fidesz ska också ha varnat EU-kommissionen från att hylla Karl Marx, då en sådan hyllning framstår som kränkande och provocerande för många medborgare i länder som tidigare har lidit under kommunistisk diktatur.

En talesman för EU-kommissionen försvarade Junckers hyllning av Karl Marx genom att hävda att det vore att ”förneka historien” om man ignorerade honom.

Källa:
VIDEO: EU-kommisjonens president hyllet Karl Marx

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Varför så förvånade? Karl Marx är ju denne parasits andlige fader. Fyllesvinet (((Junker))) och hans gelikar är de som leder och styr EU i folkmordet på den vita rasen.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Ungern har de senaste åren försökt resa några minnesmärken över ungerska nationalskalder och nationalhjältar, men då har Ungern fått både Judiska Världskongressen och massmördaren Obama på sig. Bra att EU visar sitt rätta ansikte i alla fall.

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

Förneka historien – när dessa inte drar sig för att genom gravskändning utplåna t. ex. historiens evige fredsprishjälte Rudolf Hess. Men jag undrar förhoppningsfullt om inte fler hjärtan i Tyskland klappar för Rudolf Hess än Karl Marx?